Potrivit ASF, „campionii accidentelor” in Romania sunt tineri din Ilfov sau Bucuresti, in varsta de pana la 30 ani si masini foarte puternice

news

raport, ASF, accidente, tineri, Ilfov, masini puternice

Soferii care comit cele mai multe accidente au varsta de pana in 30 de ani si conduc masini puternice. Acestea sunt inmatriculate in Bucuresti sau Ilfov si au motoare de peste 300 KW, arata datele oficiale de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

In ultimii cinci ani, 12 din 100 de soferi de acest tip au produs cel mai des accidente rutiere soldate cu pagube materiale si victime. Unele accidente au avut doar urmari materiale, iar dauna medie a fost de aproximativ 10.000 de lei. Altele, insa, s-au soldat cu vatamari corporale si chiar decese.

Asa se face ca asigurarile RCA sunt mai scumpe in Bucuresti si Ilfov, pe langa cele pentru masinile inmatriculate in restul tarii. Asadar, asiguratorii diferentiaza politele in functie de experienta, numarul de accidente rutiere in care a fost implicat soferul, dar si zona in care soferul conduce cel mai des.

O frecventa de aproximativ 12% (12 din 100 de soferi) care sunt implicati in accidente rutiere, reprezentata doar de conducatorii auto cu varsta sub 30 de ani, cu masini puternice, inmatriculate in Capitala si judetul Ilfov, este mult mai mare decat in orice alta zona a tarii sau comparativ cu alte capitale europene, afirma raportul ASF.

Acestia sunt urmati strans, pe locul al doilea ca gravitate, de soferii ce aceeasi varsta, cu masini usor mai slabe. Frecventa daunelor rezultate din accidente rutiere, in randul autoturismelor inmaitriculate in Bucuresti/Ilfov si conduse de tineri sub 30 de ani este de 11.5%. In ambele cazuri, dauna medie se apropie de 2.000 de euro.

Soferii din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 41 si 50 de ani si masini cu o putere de sub 75 KW, fac de doua ori mai putine accidente decat fruntasii clasamentului. Frecventa daunelor pentru ultimii cinci ani este de doar 6,7%. Procentul scade la 4,2% cand vorbim despre soferi cu aceleasi caracteristici, din celelalte judete ale tarii.

Frecventa este cu trei procente mai redusa in judetele din restul tarii, in aceeasi categorie de soferi (cu varsta sub 30 de ani, care conduc masini cu motoare de peste 300 KW).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: