Ciuca si-a lansat cartea, alaturi de Dinescu: „In Armata, cand incerci sa te impui prin forta, nu reusesti sa obtii… Trebuie sa ii simti pe oameni si ei trebuie sa te simta” – VIDEO

politica

Nicolae Ciuca

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, si-a prezentat cartea ”In slujba tarii”, in localitatea Cetate din judetul Dolj, alaturi de Mircea Dinescu, in cadrul emisiunii ”Poezie si Delicateturi” de la Prima TV. El s-a referit si la cariera sa militara: ”In Armata, cand incerci sa te impui prin forta, nu reusesti sa obtii… Trebuie sa ii simti pe oameni si ei trebuie sa te simta. Fara simtirea asta reciproca, nu se face nimic in viata”.

Ciuca a povestit ca si-a cunoscut sotia in urma cu 41 de ani. Apoi, Dinescu a mai spus ca in carte se gasesc si povesti despre mancare, in timp ce Nicolae Ciuca a scos o paine din test. ”E unsa cu rosie pe deasupra, se vede”, a comentat Ciuca. ”Stiti ce se mai punea in test? Frunza de nuc”, a completat el.

Mircea Dinescu a remarcat ca, dintre cei care candieaza la Presedintia Romaniei, Ciuca are o meserie.

”In Armata, cand incerci sa te impui prin forta, nu reusesti sa obtii… Trebuie sa ii simti pe oameni si ei trebuie sa te simta. Fara simtirea asta reciproca, nu se face nimic in viata”, a afirmat Ciuca.

Alte pasaje din cadrul emisiunii, citate de news.ro:

”Stiti cat la suta din suprafata agricola a tarii este detinuta de marii fermieri? Nu mai mult de 15-20%. Restul este agricultura familiala. Dar nu au bani sa investeaza. Da, aici este problema”, a declarat Nicolae Ciuca.

”Exista posibilitati de…Daca noi nu revenim si nu cream clasa de mijloc de la sat nu vom mai fi niciodata o tara care si-si pastreze traditia, cultura”, a adaugat Nicolae Ciuca.

Acesta a explicat ca ”liberalii au venit in perioada interbelica cu clasa de mijloc de la tara”.

In plus, Ciuca a explicat ca inca se poate face agricultura, putandu-se solicita pamant de la ADS., 50 de hectare. ”Exista posibilitatea sa se dea teren. Inca mai exita teren la ADS (…) Pe 50 de hectare de teren inca se poate face….”, a mai declarat liderul PNL.

Apoi Nicolae Ciuca si Mircea Dinescu au discutat despre mancarea sanatoasa de la tara, de pe vremuri.

”Mama isi face iaurtul cu laptele cumparat de la tarani din piata”, a afirmat Nicolae Ciuca. ”Aici, toata lumea bea lapte de la vaca lui”, a raspuns Mircea Dinescu. ”Doar noi bem vin”, a venit replica liderului PNL, cei doi avind in fata cate un pahar de vin alb.

”Vinul incalzeste inima”, a adaugat Nicolae Ciuca, razand.

”Am scris si in carte, dar vreau sa va povestesc. A fost absolut colosal. Pe strabunica, pe care am admirat-o, asa cum ati remarcat, o chema Anastasia. Cand a fost aproape sa vina pe lume prima nepoata, vorbeam cu sotia – ca nu aveam curaj sa le zic la copii. Am zis sa nu interferam, sa ne bagam noi in seamna cum sa-i puna numele la copil. Au venit intr-o dupa-amiaza la noi si au zis: «Am gasit numele la fata». «Care, ma tata?» Era alegerea lor. Cand a zis Anastasia si Maria, am plans, mi-au dat lacrimile. Nu mi-a venit sa cred, ca nu le-am zis in viata mea”, a mai afirmat Nicolae Ciuca, in cadrul emisiunii.

El a povestit prima sa excursie cu bicicleta, la 13 ani, dar si cum a crescut albine intr-o perioada a vietii sale. Liderul liberal a explicat ca 109 pagini din carte sunt alocate vietii sale pana a ajuns la Bucuresti.

”Nu mai am stupi. 2004 – 2005, la Bistret, cand mai era floarea de roua pe malul Dunarii, in toamna, ca sa poata sa intre… Dincolo de ce le duceam siropul de zahar sa le ajute, luau din natura…”, a povestit Ciuca. ”Mi-am adus aminte, exact ca acum, seceta a produs acelesi efecte”, a adaugat liderul PNL.

Acesta a explicat ca a invatat multe studiind viata albinelor: ”Stupul este colosal. Nu exista forma de viata mai organizata decat un stup. Coloanele romane au fost inspirate de fagurii de stupi”.

Apoi, Nicolae Ciuca a povestit prima excursie cu bicicleta din copilarie: ”Stiti unde am facut prima mea excursie cu bicicleta? De la Plenita la Fantana Banului, de aceea mi-am adus aminte de Fantana Banului…Aveam 13 ani…”.

Apoi, Nicolae Ciuca se refera din nou la cartea lui si explica: ”Doar viata, pana am ajuns la Bucuresti sunt 109 pagini. Sunt 32 de pagini doar despre Plenita si Craiova”.

Intrebat daca i-a fost teama sa scrie aceasta carte, Ciuca a spus: ”Nu, am scris-o cu drag”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: