200.000 de euro au platit clujenii pentru un apartament intr-un complex si au ca vecini mai multe familii fara adapost
Locatarii unui complex rezidential din Sopor, Cluj-Napoca, care au investit sume considerabile, de pana la 200.000 de euro pentru apartamentele lor, se confrunta cu o situatie alarmanta: prezenta mai multor familii fara adapost in apropierea locuintelor lor.
Acestia se plang de zgomotul si mizeria generate de noii vecini, care s-au asezat pe un deal din vecinatate, vizavi de Grand Park Residence, informeaza ziardecluj.ro
„Pe dealul de pe Soporului s-a instalat de ceva timp o familie fara adapost. Curtea arata ca si cum ar fi mai multe familii acolo. Se intampla sa se imbe, sa asculte manele la volum mare si sa faca scandal. Iarna, cand nu sunt frunze, mizeria este vizibila plastice si gunoaie imprastiate in jurul curtii. Ar trebui sa se ia masuri pentru mutarea acestor familii, altfel zona va ajunge sa semene cu Pata Rat”, se plang clujenii pe platforma MyCluj.
Nemultumirea locatarilor a crescut, in special dupa ce au primit un raspuns din partea Primariei, care le-a comunicat ca persoanele respective au acordul proprietarului terenului pentru a sta acolo.
Locatarii sustin ca nu este normal sa plateasca sume mari de bani pentru un apartament intr-o zona considerata „linistita” si sa se confrunte cu o situatie care se aseamana cu o comunitate de romi, similara cu cea de la Pata Rat.
„Mi se pare inadmisibil ca, dupa multiple sesizari, sa primim acelasi raspuns generic. Vrem dovezi ca aceste persoane au acordul proprietarului. Este inacceptabil sa cumparam un apartament de 200.000 de euro si sa avem parte de asemenea neplaceri.
Pana cand va escalada aceasta situatie? Pana nu ne mai putem lasa copiii la joaca din frica? Pana cand zona noastra devine o miniatura a Pata Ratului? Ce trebuie sa se intample pentru ca autoritatile sa ia masuri?”, se revolta clujenii.
Pe fondul acestei crize, Cluj-Napoca s-a confruntat cu o crestere a numarului persoanelor fara adapost, care au inceput sa ocupe parcurile, scarile de bloc si alte spatii publice.
Locuitorii cer urgent “masuri pentru a restabili ordinea si siguranta in comunitate”, in contextul in care multi dintre ei nu se mai simt in siguranta in propriile locuinte.