30 de ani de cand Lukasenko este presedinte al Belarusului. Cum il lauda televiziunea de stat: „Tara este pe locul 10 in lume la productia de hrisca”

externe

Alexandr Lukasenko, ordin, petrol, sapati, Belarus

Acum 30 de ani, pe 10 iulie 1994, Lukasenko a castigat alegerile prezidentiale din Belarus. Fost director al unei ferme de stat, el a dat asigurari ca „era conducatorilor in varsta de saptezeci de ani se apropie de sfarsit” si ca Belarusul are nevoie de politicieni tineri si proaspeti, aminteste Nexta TV, publicatie disidenta din Belarus.

Dupa ce a castigat alegerile, el s-a agatat de fotoliul de presedinte si nu l-a mai parasit pana in prezent. Lukasenko insusi va implini 70 de ani la sfarsitul lunii august a acestui an, ceea ce inseamna ca era sa se apropie deja de sfarsit, conform propriilor spuse.

Televiziunea oficiala din Belarus nu este insa de acord. Iata ce text a fost publicat pe siteul canalului public de televiziune.

„Relatiile prietenoase cu partenerii de pe toate continentele sunt rezultatul politicii multipolare si iubitoare de pace a presedintelui Belarusului, Alexander Lukasenko.

In prezent, nu numai ca suntem autosuficienti din punct de vedere alimentar, dar suntem printre primii cinci mari exportatori din Europa. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Belarus ocupa locul trei in lume in ceea ce priveste productia de fibre de in, locul patru – secara si triticale, locul 10 – hrisca. Tara se afla printre primele 20 in ceea ce priveste productia de sfecla de zahar, rapita, ovaz si cartofi.

Industria se dezvolta, de asemenea, in mod activ. Sub conducerea lui Alexander Lukashenko, in anii 2000 au fost implementate numeroase proiecte de inalta tehnologie si de infrastructura, care sunt in prezent motoarele dezvoltarii Belarusului.

Au fost construite centrala nucleara belarusa, parcul industrial chinezo-belarus Great Stone, Corporatia nationala belarusa de biotehnologie si alte fabrici de referinta. Si asta fara a pune la socoteala realizarile noastre spatiale, productia de automobile nationale si cele mai complicate operatii medicale”, sustine TVR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: