externe

Un barbat si fiica lui de 11 ani, ucisi de fulger pe cand escaladau un munte din Bulgaria. Celalalt copil, un baiat in varsta de 13 ani, a fost salvat de un elicopter militar

Un tata si fiica sa in varsta de 11 ani au murit dupa ce au fost loviti de fulger in Muntii Balcani din Bulgaria, informeaza agentia de stiri Novinite.

Barbatul, un alpinist experimentat, a sfidat insa recomandarile meteorologice, aventurandu-se intr-o zona montana inalta, alaturi de cei doi copii ai sai, de 11 si 13 ani, in ciuda conditiilor nefavorabile.

Cei trei se aflau in drumetie in apropiere de varful Kupena, care are inaltimea de 2.169 metri, cand au fost loviti de un fulger. Evenimentul tragic a fost semnalat in jurul orei 13:30. Un elicopter militar de la baza aeriana Krumovo a participat la operatiunea de recuperare, dar doar baiatul a putut fi salvat, sora si tatal lui decedand.

La ora 18:00, baiatul a fost coborat din elicopter pe stadionul Karlovo si predat echipelor medicale, dupa cum a declarat primarul orasului, Emil Kabaivanov: „Elicopterul a facut o cursa si a adus un baiat care este in stare relativ buna. Au fost o echipa medicala si ambulante care l-au luat”. Ulterior, copilul salvat a fost transportat la mama sa din Karlovo.

Siguranta impotriva fulgerelor este esentiala, in special in zonele muntoase, unde furtunile se pot dezvolta rapid. Expertii recomanda cautarea unui adapost in interior sau intr-o masina daca fulgerul ameninta.

Daca sunteti surprinsi in aer liber, evitati obiectele inalte, stati departe de obiectele metalice si reduceti la minimum contactul cu solul, ghemuindu-va intr-o pozitie ferita de trasnet. Verificati intotdeauna prognozele meteorologice inainte de a pleca la munte si fiti pregatiti sa va schimbati planurile daca se asteapta vreme severa.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Cum au fost detonate pagerele, peste 2.800 de membri Hezbollah au fost raniti in Liban si Siria. S-au inregistrat si mai multe decese

O serie de explozii simultane ale unor pagere in Liban au ucis marti opt persoane…

3 ore ago

Hezbollah promite ca va pedepsi Israelul dupa exploziile pagerelor

Grupul militant Hezbollah a promis ca va raspunde Israelului pe masura dupa ce l-a acuzat…

3 ore ago

Regele Tarilor de Jos promite o politica de azil „mai stricta”

Tarile de Jos vor aplica o politica de azil „mai rapida, mai stricta si mai…

3 ore ago

Armata israeliana ar recruta solicitanti de azil africani pentru razboiul din Gaza in schimbul acordarii rezidentei permanente

Pentru razboiul din Gaza, guvernul israelian ar recruta solicitanti de azil africani, in schimbul acordarii…

3 ore ago

Dupa Europa Centrala, Italia se pregateste de furtuni intense

Furtunile intense care au lovit Europa Centrala ajung acum in Italia, unde au fost emise…

4 ore ago