actualitate

Val de soferi bauti pe soselele din Sibiu. Unul dintre ei, prins cu alcoolemie record de 1,58 mg/

In ultimele zile, Politia Rutiera din Sibiu a intensificat controalele pe drumurile din judet, ca parte a eforturilor de a reduce incidentele rutiere si de a spori siguranta pe drumurile publice.

Rezultatele acestei campanii de verificare au scos la iveala un numar ingrijorator de soferi care se aflau la volan sub influenta alcoolului. Doar pe 19 octombrie, politistii au depistat trei cazuri distincte de conducere sub influenta alcoolului, unele dintre ele cu valori foarte mari ale alcoolemiei, informeaza oradesibiu.ro

Primul incident a avut loc in jurul orei 19:00, pe Drumul National 1, cand politistii au oprit un autoturism condus de un barbat de 52 de ani din Sibiu. In urma testarii cu aparatul etilotest, s-a constatat ca acesta avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat. Avand in vedere aceasta valoare, soferul a fost escortat la o unitate medicala unde i-au fost prelevate probe biologice pentru a se stabili cu exactitate nivelul de alcool din sange. Cercetarile in acest caz sunt in derulare, urmand sa se stabileasca masurile legale corespunzatoare.

Al doilea caz a fost inregistrat in aceeasi zi, in localitatea Gusu, unde un alt sofer, un barbat in varsta de 35 de ani, a fost oprit in trafic de catre politie. Aparatul etilotest a aratat o valoare de 1 mg/l alcool pur in aerul expirat, ceea ce sugereaza ca acesta conducea in stare avansata de ebrietate. La fel ca in primul caz, au fost prelevate probe biologice pentru confirmarea alcoolemiei in sange, iar investigatiile sunt in desfasurare.

Cel mai grav incident a avut loc in jurul orei 20:00, pe Drumul Comunal 24, cand politistii din cadrul Politiei Orasului Dumbraveni au oprit un autoturism condus de un barbat de 29 de ani din comuna Laslea. Testarea alcoolscopica a indicat o alcoolemie extrem de ridicata de 1,58 mg/l alcool pur in aerul expirat, o valoare periculos de mare, ce ridica grave semne de intrebare privind capacitatea soferului de a conduce in siguranta. Acesta a fost, de asemenea, dus la o unitate medicala pentru recoltarea de probe biologice, iar cercetarile sunt in curs.

Toate cele trei cazuri vor fi supuse unor investigatii amanuntite de catre autoritati, urmand ca fiecare dintre soferii in cauza sa fie sanctionati conform legislatiei in vigoare. Politia rutiera atrage atentia asupra pericolului extrem pe care il reprezinta conducerea sub influenta alcoolului, nu doar pentru cei care se afla la volan, dar si pentru ceilalti participanti la trafic.

Reprezentantii Politiei Sibiu fac un apel public catre toti conducatorii auto sa respecte legislatia rutiera si, mai ales, sa nu se urce la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Conducerea sub influenta alcoolului poate duce la accidente grave, chiar fatale, iar controalele vor continua si in perioada urmatoare pentru a preveni astfel de incidente pe drumurile din judet.

Campania de preventie si controalele intensificate sunt parte dintr-un efort mai amplu de a imbunatati siguranta rutiera in judet, in contextul in care incidentele legate de consumul de alcool la volan reprezinta o problema majora la nivel national.

Foto: oradesibiu.ro

Urmareste-ne si pe:
Anca Ionescu

Recent Posts

Un produs mai mult decat popular: O pizzerie din Dusseldorf livra pizza cu extra topping de cocaina

O pizzerie din orasul german Dusseldorf a fost surprinsa livrand mult mai mult decat aluat…

10 minute ago

Haos in transportul aerian indian dupa 90 de amenintari false cu bomba intr-o saptamana

Cresterea fara precedent a numarului de amenintari false cu bomba impotriva mai multor companii aeriene…

30 de minute ago

Rezultatele finale din Moldova. Tabara DA conduce cu peste 13.000 de voturi, iar Maia Sandu a fost votata de peste 42% dintre cetateni. Reactie de la Bruxelles

Comisia Electorala Centrala (CEC) de la Chisinau a finalizat, luni seara, numararea voturilor in toate…

2 ore ago

Bucuresti: O soferita a lovit 13 masini dupa ce a pierdut controlul masinii

Accident in serie pe soseaua Mihai Bravu din Sectorul 3. O soferita care a pierdut…

48 de minute ago

Ministerul indian de Externe spune ca India si China au ajuns la un acord pentru solutionarea conflictului la granita

India si China au ajuns la un acord privind patrularea granitei lor disputate pentru a…

55 de minute ago

Turcia: 47 de persoane, medici si asistente, acuzate de moartea mai multor nou-nascuti

Un procuror din Istanbul a pus sub acuzare 47 de persoane, inclusiv medici si asistente,…

2 ore ago