7 fructe si legume delicioase care te pot UCIDE!

life

Am invatat inca din copilarie ca fructele si legumele sunt ideale pentru un organism sanatos. Ei bine, nu chiar toate fructele si legumele. Si asta intrucat unele dintre ele pot contine adevarate otravuri.

Migdalele crude contin cianura

Medicii recomanda consumul de migdale pentru ca sunt bogate in vitamine si minerale care protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Tot ei atrag insa atentia ca migdalele amare sau crude contin o cantitate toxica de acid cianhidric, care poate fi mai departe transformat in cianura.

Nucsoara poate provoca halucinatii

Folosita pentru a condimenta sosurile, prajiturile sau vinul fiert, nucsoara are o aroma si un parfum indragite de multa lume. Poate fi folosita si ca medicament, intrucat diminueaza durerile dentare si arsurile gastrice. Doar ca exista si reversul. Consumata in cantitate mare provoaca halucinatii sau asa numita „psihoza de nucsoara”, care presupune stari confuze si agitatie.

Ciresele

De cate ori nu ai mancat vara cirese rumene si zemoase. Sunt un adevarat deliciu si au si o multime de beneficii: reduc inflamatii si durerile, regleaza nivelul colesterolului din sange si al trigliceridelor si reduc riscul de boli de inima si diabet. Cu un asa numar mare de beneficii nici nu te-ai putea gandi ca aceste fructe ti-ar putea face si rau. Samburii de cirese contin cianura. Evident, daca inghiti o cireasa cu tot cu sambure nu ai sa patesti nimic, in schimb daca ar fi sa ingerezi o cantitate mare de samburi poti resimti dureri de cap, confuzie, ameteala, anxietate si stari de voma.

Rubarba

Gemul de rubarba este foarte popular la noi in special in zona Transilvaniei. Saschizul, din judetul Brasov, spre exemplu, este celebru pentru acest preparat. Tulpina plantei contine multe vitamine si minerale, are un nivel scazul de calorii si are si proprietati laxative. In plus, este foarte simplu de cultivat.

Cand vine vorba insa despre frunzele aceste plante situatia se schimba radical. Mancate in cantitati mari provoaca dificultati de respiratie si arsuri, care pot ajunge pena la hemoragii interne, coma si chiar deces.

Rosiile

Da! Banalele rosii pe care le indragim atat de mult in salate sau in sosuri au si ele o parte mai putin buna. Si anume tulpina si frunzele. Acestea contin o substanta numita solanina, care este toxica. Aceasta provoaca dureri de cap, dureri de stomac si slabirea capacitatii respiratorii.

Samburii din mere

Merele contin vitamine, dar si fibre, au un continut caloric scazut, nu contin grasimi si nici colesterol. Cu alte cuvinte, sunt gustarea ideala. Multa lume obisnuieste sa manance marul cu tot cu cotor, aruncand eventual doar codita.

Cu toate acestea, semintele de mar contin o cantitate mica de cianura, insa daca ar fi consumate in cantitati mari, acestea apr produce dureri de cap, anxietate, insuficienta renala, mergand pana la deces.

Semintele de ricin

Uleiul de ricin este folosit intr-o multime de situatii. Spre exemplu, parintii il folosesc pentru a calma durerile de stomac ale copiilor. Insa semintele de ricin contin toxina numita ricin, extrem de puternica, astfel incat ingerarea a 4-5 seminte putandu-se dovedi mortala. O singura samanta inghitita provoaca arsuri in gura si pe gat, dureri abdominale puternice si diaree.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: