A murit actrita Aimee Iacobescu: „Nu vreau sa mor, asa cum ma condamnati!”

news

Actrita Aimee Iacobescu a murit marti, la varsta de 71 de ani, dupa o lunga lupta cu cancerul, relateaza televiziunile de stiri. Ea suferea de cancer.

In urma cu doi ani, Aimee a fost intr-un scandal ce a aparut pe prima pagina a ziarelor. Ea era suparata ca presedintele UNITER, Ion Caramitru, nu isi respecta promisiunea ca indemnizatiile de merit sa fie alocate unor personalitati de 60 de ani.

Aimee Iacobescu a avut o cariera de 45 de ani pe scena Teatrului National Bucuresti si pe platourile de filmare, iar la 70 de ani traia o drama. Diagnosticata cu cancer, Aimee Iacobescu platea lunar pentru tratamentul partial compensat/gratuit peste 3.000 de lei, respectiv toata pensia si indemnizatia destinata actorilor. Singura ei speranta de a se descurca decent era indemnizatia de merit viagera, in valoare neta de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER de acum doi ani si jumatate.

Daca primea aceasta indemnizatie de merit, Aimee Iacobescu nu mai primea indemnizatia destinata actorilor (50% din pensie, respectiv 1.000 de lei). Astfel, veniturile actritei ar fi ajuns de la 3.000 de lei la 5.500 de lei (2.000 de lei pensie + 3.500 indemnizatie de merit). Indemnizatiile de merit provin exclusiv din bugetul de stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: