Cei mai multi dintre oameni sunt surprinsi atunci cand, chemati in biroul sefului, afla ca sunt concediati. Privind insa in urma, ajung sa isi dea seama ca, de fapt, au existat semnale care ii anuntau ca lucrurile nu sunt in ordine, dar carora nu le-au dat importanta.
Business Insider publica o lista de astfel de semnalmente care atrag atentia asupra unei posibile concedieri.
Ai fost evaluat negativ
O evaluare negativa nu este sinonima cu o concediere iminenta, insa coroborata cu alte feedback-uri in aceeasi nota ar putea fi semnalul unor probleme. „In functie de cat de proasta a fost prima evaluare pe care ai primit-o, angajatorul ti-ar putea acorda o sansa de a-ti corecta greselile si de a-ti imbunatati performantele, insa o serie de comentarii critice la adresa muncii prestate pot fi un semnal important cum ca serviciul tau este in pericol”, sustine Lynn Taylor, expert in resurse umane. Ea mai spune ca atunci cand ti se adreseaza expresii de genul: „nu esti o alegere buna pentru echipa noastra” sau „nu reusesti sa faci echipa buna cu colegii” inseamna ca trebuie sa iti iei CV-ul si sa ti-l depui degraba in alta parte.
Esti lasat pe dinafara
Daca iti dai seama ca brusc nu mai ai acces la informatii importante cu ajutorul carora sa iti duci la indeplinire sarcinile sau ca nu esti cooptat in proiecte importante, ori ca tu nu esti chemat la sedinte ar trebui sa te gandesti ca ceva nu este in regula. De obicei e vorba despre faptul ca sefii tai si-au pierdut increderea in abilitatile tale, fapt care te face vulnerabil in cazul in care au loc disponibilizari.
Job-ul tau a devenit o misiune imposibila
Atunci cand ai inceput lucrul la actualul tau post de munca lucrurile mergeau ca unse. Nu intampinai probleme, nu te certai cu nimeni, insa acum ti se pare ca esti nevoit sa urci zi de zi Everestul legat la ochi. „Esti pe cale sa esuezi”, explica Taylor. E posibil ca situatia sa fie cauzata de un management prost, dar de cele mai multe ori sefii incearca sa te determine sa pleci.
Nu te mai intelegi bine cu seful tau
Daca la inceput ai avut o relatie de prietenie sau cel putin prietenoasa cu seful tau si ai observat ca de la o vreme exista tensiuni intre voi, ar putea fi un semn evident ca serviciul tau este in pericol.
Ti se cere sa iti justifici in detaliu activitatea
In cazul in care dintr-odata ti se cere sa faci raportari zilnice ale activitatii tale, sa iti justifici timpul petrecut la serviciu e posibil sa fie doar o strategie de management. Dar atunci cand afli ca esti singura persoana careia i se cere acest lucru trebuie sa te ingrijorezi.
Nu ti se incredinteaza sarcini
S-ar putea ca la un moment dat sa iti dai seama ca ai o multime de timp la dispozitie si sa nu stii de ce. Apoi sa iti dai seama ca sefii tai nu iti mai incredinteaza sarcini si asta pentru ca nu te considera suficient de competent pentru a le duce la indeplinire. Trebuie sa stii ca de aici si pana la a ti se spune ca trebuie sa parasesti postul e doar un pas.
Nu ti se da importanta
Exista doua variante: fie esti foarte atent supravegheat, fiecare actiune a ta fiind monitorizata, fie nu te baga nimeni in seama, sefii nu iti raspund la salut, iar cand ii cauti, ia-i de unde nu-s. Aceasta inertie in care te afli trebuie sa te ingrijoreze.
Incepi sa iti pierzi privilegiile
Pana acum era trimis la toate conferintele internationale, la toate forumurile si, dintr-odata, nici macar la teambuildinguri nu mai esti invitat. Biroul tau confortabil a fost mutat in mijlocul drumului si ti s-a taiat accesul la masina de serviciu. Daca nu tine de exigente contabile, atunci asteapta-te sa ti se ceara demisia, scrie Business Insider.
Colegii se poarta ciudat
In cazul in care colegii cu care te intelegeai bine si cu care obisnuiai sa iti petreci pauzele de masa incep sa se comporte ciudat inseamna ca ei stiu ceva ce tu nu stii. Atunci cand afla zvonuri ca urmeaza sa fii dat afara sau cand afla ca sefii nu te mai privesc cu ochi buni te evita, ca sa nu fie bagati in aceeasi oala.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…
Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…
Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…
Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…
Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…