Olguta Vasilescu spune ca e o victorie a Bisericii construirea Catedralei Neamului

news

Lia Olguta Vasilescu a declarat, sambata seara, ca felicita Biserica Ortodoxa Romana pentru ca a reusit sa ridice Catedrala Mantuirii in an Centenar, subliniind ca desi au fost multi care au criticat „victoria”, era nevoie de un astfel de edificiu ce se construieste o data la 100 de ani.

„Anul acesta, de Centenar, avem, in final, o catedrala. Au fost multi care nu au laudat Biserica pentru aceasta victorie, dar eu cred ca de fiecare data, cand mergem in strainatate, primele lucruri pe care le vedem sunt muzeeele, catedralele. Cred ca aveam nevoie de un astfel de edificiu care se construieste o data la 100 de ani. Felicit Biserica Ortodoxa Romana, pentru ca din pacate in acest an nu avem multe edificii cu care ne laudam noi, romanii”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV, potrivt Mediafax.

Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita la finele lunii noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Patriarhul Daniel, eveniment la care au participat mai multi ierarhi romani si straini. Aproximativ 20.000 de bucuresteni si peste 30.000 de pelerini din toata tara au venit la sfintire.

Pentru Catedrala Mantuirii Neamului s-au chletuit pana in prezent peste 110 milioane de lei, iar din aceasta suma, 75% sunt fonduri de la stat, respectiv de la primarii si de la Guvern.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: