Premierul interimar isi anunta planurile. Care sunt primii pasi

news

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei din Guvenul demisionar Ponta IV, si-a anuntat propriile planuri in calitate de premier interimar. Aceasta a declarat ca isi doreste sprijinul tuturor partidelor politice, cu care isi doreste sa aiba o comunicare constructiva.

Sorin Cimpeanu, desemnat premier interimar de presedintele Klaus Iohannis, a precizat ca mandatul sau este unul limitat si ca pe perioada interimatului guvernul nu va putea adopta ordonante si nici emite proiecte de lege, dar va lucra la aspectele tehnice ale legii bugetului.

„In aceasta perioada, Guvernul va gestiona toate problemele curente intr-un spirit de total echilibru, fara a avea posibilitatea emiterii unor Ordonante de Urgenta sau proiecte de lege. Nu inseamna ca nu vom acorda toata atentia intocmirii proiectului Legii bugetului, de care depinde modul de derulare a investitiilor, plata salariilor, a pensiilor si nu numai”, a spus Cimpeanu.

Acesta a precizat ca a discutat deja cu liderii partidelor politice si ca isi doreste ca acestia sa il sprijine. „Am discutat cu liderii partidelor politice si imi doresc sprijinul partidelor politice parlamentare pentru a putea duce la indeplinire misiunea, pe care o consider dificila, asigurandu-i de disponibilitatea de dialog. Romania este si va ramane un factor de stabilitate. Pentru mediul economic, mesajul meu este sa ne concentram eforturile pentru asigurarea unui echilibru cat pronuntat pentru a nu genera pierderi de increderea. Imi exprim speranta si convingerea ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand”, a spus Sorin Cimpeanu la conferinta de presa sustinuta imediat dupa numire.

Sorin Cimpeanu a anuntat ca va convoca o intalnire informala cu toti membrii Guvernului, urmand ca de saptamana viitoare sa se intre intr-un ritm normal de lucru, cu sedinte de guvern.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat azi premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. „Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astazi sa numesc in pozitia de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cimpeanu”, a declarat Klaus Iohannis in aceasta dimineata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: