Gradea a ramas cu buzele umflate. Parlamentul a decis ca Ramona Saseanu sa revina in functia de director general interimar al TVR
Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului si Camerei Deputatilor i-au numit, joi, pe Ramona Saseanu si Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societatii Romane de Televiziune (SRTV) si Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioada de 60 de zile.
Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a precizat ca numirea a fost facuta pentru a asigura conducerea acestor institutii in urma deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale.
Parlamentarii PSD nu au participat la sedinta de joi a Bpr, precizeaza Agerpres.
Citeste si: Surse: Doina Gradea incearca sa isi reia cu forta biroul de sefa a TVR. Ramona Saseanu a sigilat biroul
Aceasta modalitate de numire survine lipsei de cvorum din sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor de miercuri.
„Constatam ca nu este cvorum. Fata de aceasta situatie, va amintesc dispozitiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In situatia in care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneste din lipsa de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor numesc directori interimari”, a spus, miercuri, presedintele Senatului, Anca Dragu.
Liderul senatorilor PSD, Lucian Romascanu, a afirmat, dupa ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, ca actuala putere a actionat in acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR si la Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.
PSD analizeaza sa atace in contencios administrativ deciziile luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR si Radioului public, a adaugat Romascanu.
Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost numiti pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, dupa ce plenul a respins rapoartele de activitate si conturile de executie bugetara pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administratie ale celor doua societati.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat si a decis ca hotararile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv si SRR sunt neconstitutionale.