Clotilde, blocata de consilierii PSD si PNL sa recupereze prejudiciile aduse de Romprest bugetului Primariei Sector 1: „Tupeu, sfidare si obraznicie”
Consiliul Local Sector 1 a respins, in sedinta de marti, un proiect de hotarare ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand sa promoveze orice actiune pe care o considera necesara pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele achitate nejustificat in temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate. Proiectul a fost respins cu voturile consilierilor PSD si PNL.
De asemenea, proiectul ce a fost propus spre adoptare de Clotilde Armand stipuleaza ca se insusesc cererile de chemare in judecata ce constituie obiectul a sase dosare si ca se mandateaza primarul Sectorului 1 sa reprezinte Consiliul Local in toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecatoresti, inclusiv in cadrul contestatiilor la executare sau al oricaror demersuri judiciare in legatura cu procedurile de executare silita initiate de Romprest Service SA. Se insusesc toate contestatiile la executare aflate pe rolul instantelor de judecata, se mai arata in proiect.
„Pentru evitarea unei solutii nefavorabile autoritatii publice sub aspectul exceptiei calitatii de reprezentant este necesara insusirea cererilor de chemare in judecata si ratificarea actelor de procedura efectuate de Primarul Sectorului 1. De asemenea, la data de 19.07.2021, prin procesul-verbal de inspectie incheiat ca urmare a actiunii de control, Ministerul Finantelor Publice a constatat ca din modul in care a fost executat contractul de delegare s-a creat un prejudiciu in patrimoniul subdiviziunii administrativ-teritoriale de 243.896.931,56 lei, suma pentru care conducerea executiva trebuie sa initieze procedura de recuperare”, prevede referatul de aprobare.
Consilierul local PNL Dan Podaru a afirmat in sedinta de Consiliu Local ca grupul politic pe care-l reprezinta doreste sa respecte legea si ca pentru a putea face aceasta trebuie sa stie ce se afla in fiecare dosar.
„Nu suntem nici avocati, nici juristi, am primit 21 de coduri de dosar, deci, niste cifre, nu niste dosare, in consecinta, pentru a ne forma o opinie si pentru a intelege ce ar trebui sa votam avem nevoie atat online, cat si fizic (…) sa ne fie transmise pana la urmatoarea sedinta toate aceste dosare, urmand sa ni se acorde un spatiu de studiu impreuna cu diversi avocati si juristi la care trebuie sa apelam sa intelegem ce fel de dosare sunt. Dupa aceasta consultare a dosarelor, peste o perioada de timp, cerem imperios sa ne intalnim cu doamna avocat Trandafir care sa ne prezinte si sa ne explice utilitatea fiecarui dosar in parte”, a declarat Dan Podaru, citat de Agerpres.
El a spus ca, dupa aceasta intrevedere, grupul PNL va cere un ragaz pentru a se consulta cu juristii si specialistii partidului. „Dupa aceea, la o data ulterioara, cand vom intelege exact ceea ce avem de votat, vom decide in consecinta si pe unele le vom vota, pe altele nu le vom vota, care vom considera ca nu sunt legale sau oportune”, a explicat Dan Podaru.
Consilierul local PSD Cristian Tudose este de parere ca acest proiect este „o chintesenta a tupeului, sfidarii, a obrazniciei” cu care sunt tratati consilierii. „Cum se poate sa ni se ceara votul pe actiuni facute in numele nostru, fara sa avem cunostinta de documentele depuse, de actiunea depusa, de tot ceea ce se intampla?”, a adaugat Cristian Tudose.