Rusia ataca joi dimineata Ucraina. Reactia SUA: „Atac neprovocat si nejustificat. Putin a ales un razboi premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieti omenesti si suferinta umana”

externe

Joe Biden, acord, pace, Fasia Gaza, lunea viitoare

Presedintele american Joe Biden a facut joi dimineata o declaratie cu privire la atacul „neprovocat si nejustificat” al Rusiei asupra Ucrainei.

Intr-o declaratie a Casei Albe se arata:

„Rugaciunile intregii lumi sunt alaturi de poporul ucrainean in aceasta seara, in timp ce sufera un atac neprovocat si nejustificat din partea fortelor militare ruse.

Presedintele Putin a ales un razboi premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieti omenesti si suferinta umana.

Rusia este singura responsabila pentru moartea si distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite si aliatii si partenerii sai vor raspunde intr-un mod unit si decisiv. Lumea va trage Rusia la raspundere”.

Biden a declarat ca se va intalni cu omologii sai din G7 in cursul diminetii  inainte de a se adresa poporului american pentru a anunta „consecintele suplimentare pe care Statele Unite si aliatii si partenerii nostri le vor impune Rusiei pentru acest act inutil de agresiune” impotriva Ucrainei si a pacii si securitatii mondiale.

„Jill si cu mine ne rugam pentru poporul curajos si mandru al Ucrainei”, a adaugat Biden.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: