Un comandant ucrainean a fost prins in timp ce incerca sa se infiltreze in Rusia. El are experienta in aruncarea in aer a podurilor

externe

Comandantul adjunct al unei unitati apartinand batalionului nationalist ucrainean Aidar, Denis Muriga, a fost arestat in Rusia, relateaza joi agentia Interfax, citata de EFE, citata de Agerpres.

La fel ca batalionul Azov, batalionul Aidar a fost constituit din combatanti nationalisti ucraineni in timpul razboiului din Donbas in anul 2014 si intre timp a fost integrat in armata ucraineana.

Un tribunal din Rostov-pe-Don, regiune rusa limitrofa cu Ucraina, a dispus joi doua luni de arest preventiv pentru Denis Muriga.

Acesta are dubla cetatenie, rusa si ucraineana, si a fost retinut in timp ce incerca sa treaca granita rusa prezentandu-se drept refugiat.

Justitia rusa a formulat impotriva lui mai multe capete de acuzare. Conform Moscovei, in 2015, in timpul conflictului armat dintre armata ucraineana si rebelii prorusi sustinuti de Rusia, Denis Muriga a participat la distrugerea unui pod in regiunea prorusa Lugansk si a ucis in acea operatiune membri ai unei militii separatiste.

Batalionul Aidar a actionat in nordul regiunii Lugansk si a fost acuzat in anul 2014 de organizatia Amnesty International de implicare in abuzuri generalizate, inclusiv sechestrari, detentii ilegale, rele tratamente, furturi, extorcari si posibile executii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: