Noul ambasador SUA in Romania va fi o femeie. Ea a mai lucrat la ambasadele SUA de la Kiev si Moscova

externe

Casa Alba anunta intr-un comunicat publicat pe site-ul sau ca presedintele SUA, Joe Biden, si-a anuntat vineri intentia de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar in Romania.

Kathleen Ann Kavalec, membra de cariera a Inaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupa in prezent functia de sef de misiune la Misiunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Bosnia si Hertegovina, fiind detasata de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat functia de subsecretar adjunct in cadrul Biroului pentru afaceri europene si eurasiatice al Departamentului de Stat. Inainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusesti si sef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, in Paris.

Kavalec a supervizat importante programe de asistenta externa ale SUA in calitate de coordonator adjunct pentru asistenta in cadrul Biroului european si de director pentru prevenirea conflictelor in cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstructie si stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec in strainatate se numara cea de ofiter pentru afaceri culturale la ambasada SUA din Bucuresti, consilier politic la ambasada SUA din Kiev si ofiter politic la ambasada SUA din Moscova.

Originara din California, Kavalec a obtinut o diploma in stiinte politice la Universitatea California din Berkeley si un masterat in servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeste romana, spaniola, portugheza, franceza si rusa.

Ambasada SUA din Romania este condusa de Charge d’Affaires ad-interim David Muniz din iulie 2020.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: