Adrian Vasilescu, BNR: „Niciodata nu s-au mai adunat atatea crize laolalta cate sunt acum. Nici nu mai stim sa le numaram”

analize

Niciodata nu s-au mai adunat in lume atatea crize ca in perioada actuala, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei, in cadrul conferintei ”Perspectives in Banking and Financial Law”, gazduita de Academia de Studii Economice, in parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul ASE.

”Astazi sunt vremuri speciale sub foarte multe aspecte. Niciodata nu s-au mai adunat atatea crize laolalta cate sunt acum. Ca nici nu mai stim sa le numaram. Dar oricum, cele mai grave si cele mai importante sunt criza energetica si dezordinea preturilor, care sunt legate. Iar o banca centrala, cum este si Banca Nationala a Romaniei, se plaseaza in acest triunghi alegandu-si foarte bine si dupa lege atributiile”, a afirmat oficialul BNR, in deschiderea conferintei.

Totodata, Adrian Vasilescu a subliniat ca ”Banca Nationala a Romaniei, precum orice alta banca centrala din lume, nu are sefi in sistemul institutional si ca singurul sef al unei banci centrale la aceasta ora in lume este legea”.

”Consiliul de conducere al Bancii Nationale a Romaniei nu face nimic de capul lui. Face absolut totul dupa lege. Iar legea este o institutie foarte interesanta in Romania pentru ca are o istorie interesanta. Chiar o istorie tumultoasa”, a adaugat Adrian Vasilescu.

Un aspect remarcat ca un plus de catre consultantul BNR il reprezinta existenta unei Facultati de Drept, cum este cea din cadrul Academiei de Studii Economice, care este ”calata pe dreptul afacerilor”.

„Acesta este un lucru foarte important. Imi amintesc ca acum 30 de ani, cand incepeau sa se inchege afacerile in Romania, foarte multi judecatori importanti din sistemul instantelor judecatoresti habar nu aveau despre problemele afacerilor, desi la Facultatea de Drept a existat intotdeauna o aplecare spre economie. Dar ce faceam? In anul I economie politica capitalista, in anul II economie politica socialista, in anul III contabilitate, in anul IV drept financiar si cu asta cam se termina. Foarte putin. Asa ca, repet, e foarte bine ca exista o asemenea facultate”, a mai spus Adrian Vasilescu.

aktual24.ro este partener media al conferintei ”Perspectives in Banking and Financial Law”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: