AUR, scos din delegatia care urma sa plece in SUA pentru a observa alegerile partiale. Acuza ca „parlamentarii AUR sunt supusi la abuzuri”

politica

Liderul deputatilor AUR, Antonio Andrusceac, a declarat, miercuri, ca reprezentantul acestui partid a fost scos „in mod abuziv” de pe lista parlamentarilor care urmeaza sa se deplaseze in SUA in misiunea de observare a alegerilor partiale.

El a precizat ca AUR va intreprinde toate demersurile legale pentru respectarea drepturilor grupurilor parlamentare.

„Continua lista abuzurilor la care sunt supusi parlamentarii AUR, iar astazi toate aceste lucruri, care nu sunt decat niste razbunari care trec de la nivel personal la nivel al grupului parlamentar si al Parlamentului Romaniei, au culminat cu scoaterea de pe lista care trebuia sa faca deplasarea cu misiunea AP OSCE de observare a alegerilor partiale din SUA a reprezentantului la AP OSCE din partea AUR, domnul Ciprian Titi Stoica.

(…) Vom intreprinde toate demersurile legale pentru ca asemenea incalcari ale drepturilor pe care le are orice grup parlamentar de a-si desemna, in conformitate cu algoritmul politic si cu propria vointa politica, membrii, in diversele comisii, sa fie respectat”, a sustinut Andrusceac, intr-o conferinta de presa.

Potrivit deputatului AUR, de vina sunt cei din arcul guvernamental, care au „orchestrat” actiunea.

„Toate discutiile din Biroul permanent si din Comitetul liderilor au fost de-a dreptul lipsite de substanta in ceea ce priveste legalitatea actiunii pe care au orchestrat-o colegii din coalitia de guvernare, astfel incat doar cei din actualul arc guvernamental sa participe la aceste alegeri partiale din Statele Unite in calitate de observatori. Este un lucru fara precedent, pe care nu il vom lasa trecut nici sub tacere si nici fara urmari la nivel legislativ”, a adaugat Antonio Andrusceac.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: