Trei migranti au calatorit din Nigeria in Insulele Canare pe carma unui petrolier

externe

Paza de coasta spaniola a salvat trei imigranti care au calatorit pe carma unui petrolier din Nigeria pana in Insulele Canare, potrivit The Guardian.

Intr-o fotografie distribuita luni pe Twitter de paza de coasta, cei trei pasageri clandestini se vad cocotati pe carma petrolierului Alithini II, chiar deasupra liniei de plutire.

Alithini II, sub pavilion maltez, a sosit luni dupa-amiaza in Las Palmas, in Gran Canaria, dupa o calatorie de 11 zile din Lagos, Nigeria, potrivit Marine Traffic, site-ul de urmarire a navelor.

Migrantii au fost dusi in port si ingrijiti de serviciile de sanatate pentru deshidratare si hipotermie, a spus paza de coasta pe Twitter.

Sosirile de migranti in Canare, dupa o traversare periculoasa, au crescut dramatic de la sfarsitul anului 2019, dupa ce controalele pe rutele mediteraneene au fost inasprite.

In octombrie 2020, patru persoane au calatorit pe carma unui petrolier din Lagos, timp de 10 zile inainte de a fi descoperite de politie atunci cand nava a acostat in Las Palmas.

Datele spaniole arata ca migratia pe mare catre arhipelag a crescut cu 51% in primele cinci luni ale anului, comparativ cu 2021.

Mii de oameni mor in fiecare an in calatoria care devine din ce in ce mai periculoasa din cauza utilizarii unor barci subrede din lemn sau gonflabile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: