Crimele de la Paris. Pensionarul ucigas explica de ce a impuscat mortal trei kurzi

externe

Pensionarul francez care a recunoscut ca a ucis trei kurzi, vineri, la Paris, a mers mai intai intr-o suburbie din apropiere, cu o populatie mare de imigranti, „pentru a ucide straini”, fata de care a marturisit ca simte o „ura patologica”, a anuntat duminica parchetul, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„In cele din urma a renuntat sa treaca la fapte, avand in vedere ca nu erau prea multi oameni in zona si din cauza imbracamintii care il impiedica sa-si reincarce arma cu usurinta”, a anuntat procuroarea Parisului, Laure Beccuau.

Aflat in arest, barbatul de 69 de ani a recunoscut ca simte o „ura fata de straini care a devenit de-a dreptul patologica”, a adaugat ea, citata intr-un comunicat de presa.

Suspectul, care a fost dus la un centru de psihiatrie apartinand prefecturii politiei, s-a descris drept „depresiv” si „sinucigas”, declarand ca „si-a dorit intotdeauna sa ucida migranti, straini” dupa ce i-a fost sparta locuinta, in 2016, eveniment pe care el il considera drept „declansatorul” urii sale fata de straini, a spus procuroarea.

In acel incident, fostul mecanic de tren si-a lovit cu brutalitate atacatorii. El a fost condamnat pe 30 iunie pentru aceste fapte, la douasprezece luni de inchisoare pentru violenta, condamnare la care a facut recurs.

Vineri, barbatul a deschis focul in mai multe randuri in fata unui centru cultural kurd situat intr-o zona comerciala aglomerata, populara in randul comunitatii kurde din centrul Parisului, ucigand trei persoane, doi barbati si o femeie. Trei barbati au fost raniti, unul grav, potrivit ultimului bilant.

In ziua incidentului, el „a mers mai intai dis-de-dimineata la Saint-Denis, inarmat cu o arma si cu munitie, pentru a comite crime asupra strainilor”, a relatat procuroarea.

Un bilet de transport in comun si primele analize ale camerelor de supraveghere video coroboreaza aceasta deplasare, a spus ea.

Intors la casa parintilor sai din Paris, barbatul a „hotarat apoi sa mearga pe jos pana la rue d’Enghien unde stia ca se afla centrul kurd, cunoscand acest cartier”. Barbatul a declarat ca este suparat pe „toti migrantii” si a explicat ca „s-a luat de victime pe care nu le cunostea, precizand ca este suparat pe kurzi pentru ca ‘au luat prizonieri in timpul luptei lor impotriva Daesh (organizatia terorista Statul Islamic – n.r.) in loc sa-i ucida'”, explica Beccuau.

Barbatul a marturisit ca „nu si-a stabilit in prealabil numarul victimelor, ci ca a intentionat sa foloseasca toata munitia si sa se sinucida cu ultimul glont”, potrivit procurorului.

In momentul retinerii sale intr-un salon de coafura unde a fost imobilizat inainte de interventia politiei, i-a fost descoperita arma, „patru incarcatoare care contin in total 14 gloante, o cutie de 25 de gloante”.

El a recunoscut totodata ca „singurul sau regret este ca nu s-a putut sinucide, adaugand ca intotdeauna isi spunea ca, daca se sinucide intr-o zi, ‘va lua cu el si dusmanii in mormant’, precizand ca prin ‘dusmani’ intelege ‘toti strainii non-europeni'”, a explicat Beccuau.

Crimele au declansat un val de violente la Paris din partea kurzilor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: