O vasluianca prinsa bauta la volan si fara permis a fost trimisa la inchisoare dupa ce a refuzat sa faca munca in folosul comunitatii, la biblioteca

news

Suceava: Un sofer a pulverizat spray paralizant intr-o masina cu adulti si copii

Instanta Judecatoriei Husi a trimis la inchisoare o femeie condamnata in 2020 la un an cu suspendare pentru ca a refuzat sa faca munca in folosul comunitatii asa cum stabilise instanta, potrivit Vremea Noua.

Serviciul de probatiune o trimisese sa efectueze cele 60 de ore de munca intr-o biblioteca insa ea nu s-a prezentat. Ca urmare Comisia de probatiune a solicitat instantei sa schimbe hotararea si sa condamne vinovata la inchisoare cu executare.

Vasluianca fusese condamnata pentru ca a fost prinsa de Politie la volanul unei masini cu care circula pe drumurile publice fara a detine permis de conducere. Cand a fost pusa sa sufle in etilotest a rezultat o alcoolemie peste limita legala.

Femeia a fost prinsa in trafic de politistii rutieri in 2018. Politistii au constatat ca nu detinea permis de conducere. Iar la testarea alcoolemiei rezultatul a fost peste limita legala admisa asa ca i s-a intocmit dosar penal. Procesul a durat peste 2 ani de zile. A fost nevoie de mai multe termene la care inculpate nu s-a prezentat pentru ca era plecata peste hotare. Intr-un final, femeia a fost condamnata la un an de inchisoare, cu suspendare, alaturi de efectuarea de munca in folosul comunitatii.

Daca respecta tot ce i s-a cerut prin sentinta, termenul de incercare ar fi fost de doi ani, dupa care scapa de condamnare. Cum femeia a refuzat sa presteze orele de munca in folosul comunitatii instanta a acceptat propunerea Serviciului de probatiune de a revoca suspendarea executarii sentintei.

A preferat sa mearga sase luni dupa gratii numai sa nu taie lemne la primarie

Acesta nu a fost singurul caz in care a fost refuzata prestarea muncii in folosul comunitatii in judetul Vaslui. Mai e si cazul unui tanar care a fost trimis dupa gratii pentru ca a refuzat sa mearga sa munceasca la o primarie de comuna. El nu a acceptat sa taie lemne in curtea primariei, sustinand ca vor rade consatenii de el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: