La scaldat in Crisul Repede la 6 grade Celsius

news

14 tineri oradeni, membri ai unui club sportiv din oras au iesit, duminica, la scaldat in Crisul Repede, in zona Silvas, indurand frigul mai bine de 3 minute in apele reci de numai 6 grade Celsius, potrivit Bihoreanul.

Baile reci sunt vazute de practicanti ca un exercitiu accesibil tuturor, cu conditia sa fie limitate la cateva minute.

„Cele mai dificile sunt primele 30 de secunde, pana se obisnuieste organismul cu apa rece. Daca stii sa iti reglezi respiratia, sa nu te hiperventilezi si sa faci atac de panica, e OK. Primele secunde sunt un iad, apoi devine suportabil, dupa care, cand iesi afara, parca esti in rai”, a declarat antrenorul de Karate Kyokushin, Harris Wallmen.

Frigul extrem declanseaza in organism o descarcare de neuro-transmitatori care produc o stare de bine ce poate dura si 4 ore. „Pentru cineva care este mai pesimist, vede lumea in gri, este cel mai bun tratament”, a spus antrenorul.

Baile reci au fost consacrate de sportivul olandez de anduranta Wim Hof ca o metoda de imbunatatire a starii de sanatate si de spirit, imbunatatire a somnului, reducere a inflamatiei si nivelului de stres.

Atentie, aceasta terapie este total interzisa persoanelor care sufera de epilepsie, tensiune arteriala crescuta, boli coronariene, insuficienta cardiaca ori accident vascular cerebral.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: