Spionul sarb care a care a fost expulzat de Romania a stat in primul rand la discursul lui Putin

externe

Spionul pro-rus Bratislav Jivkovici, declarat persona non grata in Romania in 2017, a participat marti, 21 februarie, la discursul lui Vladimir Putin, potrivit stirileprotv.ro.

Publicatia aminteste ca acest cetatean al Serbiei a luptat impotriva armatei ucrainene de partea separatistilor pro-rusi in perioada 2014-2015. Dosarul penal deschis impotriva sa este investigat de Procuratura Generala a Ucrainei pentru participarea sa la bombardarea trupelor ucrainene in regiunile Donetk si Lugansk.

In 2017, Bratislav Jivkovici a calatorit de mai multe ori in Romania pentru a colecta informatii care prezinta riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. In special, el si-a exprimat interesul de a primi documente secrete privind infrastructura critica si facilitatile militare ale Romaniei si NATO, situate in sud-estul tarii.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a spus despre Bratislav Jivkovici ca era foarte interesat de baza militara de la Mihail Kogalniceanu potrivit televiziunii ProTv. El venise de patru ori in Romania, prin Bulgaria sau Ucraina, si de fiecare data a ajuns la Constanta.

Jivkovici a fost acuzat ca a intreprins actiuni pregatitoare in vederea obtinerii si transferului de secrete de stat catre o organizatie straina, precum si crearea de retele de informatii pe teritoriul Romaniei.

In acelasi an, a fost declarat persona non grata in Romania si deportat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: