Un nou record CFR Calatori: 9 ore intre Galati si Brasov cu un tren interregio, doua locomotive s-au stricat

news

Un tren CFR Calatori a reusit joi sa atinga un nou record negativ, a strabatut distanta de 310 kilometri dintre Galati si Brasov in noua ore, dupa ce doua locomotive s-au defectat.

Si nu este vorba de vreun tren Regio, cu multe opriri pe traseu, pentru a urca si cobori navetistii, ci de IR 1732, care a plecat din Galati la ora 6,45 dimineata si ar fi trebuit sa ajunga la destinatia finala, statia Brasov, dupa cinci ore fara un minut, la 11,44, mentioneaza Club Feroviar.

Acest lucru nu s-a intamplat insa, deoarece pe drum s-au defectat, succesiv, atat locomotiva cu care plecase la tractiune din Galati, cat si cea care a inlocuit-o pe traseu. Abia a treia locomotiva a reusit sa tracteze garnitura pana la Brasov, unde a ajuns cu o intarziere de 239 de minute (aproape patru ore), potrivit datelor publice ale Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA. Daca adaugam timpul regulamentar de mers cu intarzierea, rezulta ca trenul a parcurs cei 310 kilometri, dintre cele doua orase, in noua ore.

„Ca urmare a unei defectari intervenita accidental la locomotiva trenului IR 1732 si a dificultatilor in acordarea mijloacelor de remorcare de ajutor care sa permita circulatia trenului pana la statia de destinatie, precum si a operatiunilor specifice de deplasare a materialului rulant de ajutor, de manevra, detasare/atasare, proba franei a acestuia, circulatia trenului a fost temporizata, ajungand la destinatie cu intarziere. O parte din calatori au fost preluati de celelalte trenuri aflate in circulatie in functie de parcursul pe care acestia urmau sa isi continue calatoria. Cauzele care au condus la defectarea materialului rulant vor fi cercetate in depourile de domiciliu ale mijloacelor de remorcare”, au declarat reprezentantii CFR Calatori.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: