„Moartea violenta a pacientului”. Anuntul Parchetului, ce a facut concret chirurgul Demetrian din Craiova: „A sectionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocandu-i o hemoragie externa masiva”

news

Parchetul din Craiova a anuntat, marti, ca dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a chirurgului Alin Dragos Demetrian. Acesta este acuzat de ucidere din culpa.

Intr-un comunicat de presa, procurorii arata ca „Demetrian Alin-Dragos a efectuat in mod necorespunzator o mediastinoscopie cervicala anterioara tip Carlens asupra pacientului B.D. in timpul careia a sectionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocandu-i o hemoragie externa masiva care a condus, in dimineata zilei de 14.09.2019, la moartea violenta a pacientului, intre actul medical efectuat de catre inculpat si decesul pacientului existand legatura de cauzalitate directa neconditionata”.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de medicul chirurg DEMETRIAN ALIN-DRAGOS, angajat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cu privire la savarsirea infractiunii de ucidere din culpa ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal, fata de care organele de cercetare penala al politiei judiciare din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au dispus la data de 10.04.2023 masura retinerii pentru 24 de ore.

In mod concret, in urma activitatii de urmarire penala efectuate de catre organele de cercetare penala al politiei judiciare din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, s-a stabilit ca la data de 13.09.2019, in calitate de medic operator principal, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, ca urmare a nerespectarii masurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracica, Demetrian Alin-Dragos a efectuat in mod necorespunzator o mediastinoscopie cervicala anterioara tip Carlens asupra pacientului B.D. in timpul careia a sectionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocandu-i o hemoragie externa masiva care a condus, in dimineata zilei de 14.09.2019, la moartea violenta a pacientului, intre actul medical efectuat de catre inculpat si decesul pacientului existand legatura de cauzalitate directa neconditionata”, a anuntat Parchetul.

Politistii din Craiova l-au retinut marti pentru 24 de ore pe Alin Dragos Demetrian, seful Clinicii de Chirurgie Toracica de la Spitalul de Urgenta Craiova si fost manager la spitalului.

„Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au retinut, pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii a 4 (patru) infractiuni, in concurs real (distincte), de ucidere din culpa (culpa medicala), prev. de art. 192 alin. 2, Cod Penal, pe DEMETRIAN ALIN-DRAGOS, de 46 ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, conferentiar universitar dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, medic primar chirurgie toracica in cadrul sectiei de profil a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova”, se anunta intr-un comunicat oficial.

„In calitatea sa de medic, in cadrul unei unitati medicale din municipiul Craiova, este banuit ca ar fi efectuat patru interventii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi barbati de 76 si 77 de ani, din Craiova si Plenita, respectiv doua femei, de 64 si 66 de ani, ambele din Targu Jiu”, au explicat politistii.

Comunicatul politiei:

Ieri, 10 aprilie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Dolj au retinut, pentru 24 de ore, un barbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, banuit de comiterea a patru infractiuni de ucidere din culpa, in forma culpei medicale.

In fapt, barbatul, in calitatea sa de medic, in cadrul unei unitati medicale din municipiul Craiova, este banuit ca ar fi efectuat patru interventii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi barbati de 76 si 77 de ani, din Craiova si Plenita, respectiv doua femei, de 64 si 66 de ani, ambele din Targu Jiu.

In urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, barbatul a fost retinut, pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni de ucidere din culpa, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj.

In cursul acestei zile, persoana retinuta va fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova in vederea luarii unei masuri preventive.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: