Politistii din Hunedoara se roaga de infractori: „Apelam la mila voastra, nu actionati in acest weekend”. Europol: „Recomandam cetatenilor din Hunedoara sa nu iasa din case in acest weekend”

news

Europol, un sindicat al politistilor, le-a cerut vineri hunedorenilor sa nu iasa din case, in acest weekend, pentru ca in oras nu se vor afla politisti.

„Recomandam cetatenilor din Hunedoara sa nu iasa din case in acest weekend. Lipsesc politisti!”, a transmis Europol pe site-ul oficial.

„Chiar daca o sa vi se para exagerata recomandarea noastra, cetatenii din Hunedoara ar trebui sa stie ca pe cei care conduc Inspectoratul de Politie Hunedoara ii doare fix undeva de siguranta lor. O decizie halucinanta a cms. sef Barlea, inspectorul sef al IPJ Hunedoara, va face ca in acest weekend prelungit, in niciuna dintre cele 3 zile libere, sa nu fie planificat in serviciu niciun politist de la judiciar.

Cu alte cuvinte, in afara de patrula de ordine publica, niciunul dintre politistii din cadrul structurilor politiei judiciare nu va fi de serviciu. Acestia vor fi chemati de acasa, din timpul lor liber, doar daca va fi sesizata o fapta de natura penala. Cu toate ca art. 17 alin. 2 din Ordinul MAI 577/2008 obliga sefii unitatii sa planifice in serviciu cel putin 1/3 din efectivele structurilor operative, inclusiv in zilele nelucratoare, la Hunedoara e sat fara caini.

Justificarea acestei decizii aberante a inspectorului sef a fost motivata de faptul ca nu se intampla mare lucru in weekend-uri. Pentru 2-3 talharii, violuri, furturi sau alte fapte de natura penala, domnia sa apreciaza ca nu are rost sa planifice in serviciu politisti.

El practic pune pret pe viata, integritatea corporala si patrimoniul cetatenilor, pe care ii lasa in voia sortii, la mila infractorilor. Mai jos aveti un extras din dispozitia sa prin care abroga prevederea care obliga la planificarea politistilor din structurile politiei judiciare in serviciu si lasa descoperit intreg judetul, pentru ca evazionistii, contrabandistii, talharii si toate celelalte categorii de infractori sa isi faca de cap, stiind ca nu are cine sa ii prinda.

Ceea ce este si mai ciudat, este faptul ca prefectul judetului, Calin Marian, a fost informat despre aceasta situatie inca de saptamana trecuta, iar daca initial i s-a parut si lui revoltator ca hunedorenii sa fie lasati fara politisti judiciaristi in weekend-uri si dupa ora 16:00 in timpul saptamanii, ulterior acesta si-a schimbat pozitia la 180 grade si a achiesat la pozitia inspectorului sef.

Asadar, apelam la mila infractorilor si le cerem sa fie ‘fair play’, si sa nu actioneze in acest weekend. De altfel, rugamintea noastra este sa ia cunostinta despre programul de mai jos si sa fure, violeze, talhareasca etc. doar de luni pana vineri de la 08:00 la 16:00 iar in weekend-uri si sarbatori legale sa se odihneasca si asta pentru ca politistii nu mai vor sa o faca din timpul lor liber, neplatiti.

In Romania anului 2023, cu pretentii de Schengen, din cauza unui inspector sef care nu mai are simtul realitatii, si de altfel care trebuia sa iasa demult la pensie, fiind mentinut in functie doar cu acordul ministrului Bode, un intreg judet macinat de saracie si marcat de o situatie operativa incarcata, este lasat la mana infractorilor.

Am transmis deja mai multe sesizari Inspectoratului General al Politiei Romane, Avocatului Poporului si Ministerului Afacerilor Interne pentru a interveni de urgenta in vederea asigurarii unui climat de siguranta corespunzator.

P.S. Stimati cetateni, ne cerem scuze in numele analfabetilor functional care conduc IPJ Hunedoara, iar pana cand va interveni conducerea Politiei Romane si vor fi din nou politisti judiciaristi in serviciu, Dumnezeu sa va aiba in paza!”, se arata in mesajul politistilor din Europol.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: