Inalti oficiali din 78 de tari, printre care 21 de sefi de stat si 13 prim-ministri, participa la ceremonia de inaugurare a lui Erdogan

externe

Inalti oficiali din 78 de tari participa, sambata, la ceremonia de depunere a juramantului a presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Anadolu.

La ceremonia de la Complexul Prezidential vor participa 21 de sefi de stat, 13 prim-ministri, reprezentanti la nivel parlamentar si ministerial, precum si reprezentanti ai organizatiilor internationale, inclusiv

Organizatia Statelor Turcice (OTS), NATO si Organizatia Cooperarii Islamice (OCI).
Erdogan va depune juramantul la Marea Adunare Nationala a Turciei la ora locala 14:00 si isi va incepe noul mandat. El isi va primi mandatul de la Presedintele interimar al Marii Adunari Nationale a Turciei, Devlet Bahceli.

Dupa ceremonie, Erdogan va vizita Anitkabir si va participa la ceremonia de inaugurare de la Complexul Prezidential. Erdogan va gazdui oaspetii la o cina la Cankaya Palaca, fosta casa a presedintilor turci, dupa care isi va anunta cabinetul.

Erdogan a castigat duminica trecuta alegerile prezidentiale cu 52,18% din voturi. Candidatul opozitiei, Kemal Kilicdaroglu, a primit 47,82%, potrivit rezultatelor finale publicate de Consiliul Suprem Electoral al tarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: