„Cerul a devenit portocaliu la Cairo”. Furtuna de nisip de o rara violenta, s-au inregistrat mai multe decese – Video

news

O furtuna de nisip de proportii a transformat cerul de deasupra orasului Cairo in portocaliu si a prabusit un panou publicitar urias peste masini, provocand moartea unei persoane si ranirea a cinci, a anuntat Politia.

Au mai existat si alte trei decese cauzate de furtuna, care a creat ambuteiaje uriase in capitala egipteana si a fortat autoritatile sa inchida doua porturi de la Marea Rosie.

Politia a declarat ca un alt panou publicitar s-a prabusit in orasul-satelit al Cairo, Ramadan 10, strivind mortal o fata. De asemenea, un barbat a fost ucis in provincia Menufiyah din Delta Nilului, cand un palmier a cazut peste el, informeaza The National News.

In orasul Suez de la Marea Rosie, la est de Cairo, un tanar a cazut in gol cand si-a pierdut echilibrul in timp ce privea furtuna de la balconul unui etaj patru.

Panoul publicitar gigantic care s-a prabusit la Cairo se afla pe podul si pasajul suprateran 6 Octombrie, o artera care leaga malurile de est si de vest ale Nilului si serpuieste prin inima orasului cu peste 20 de milioane de locuitori, a declarat politia.

Imagini postate online au aratat un zid urias de nisip care se deplasa pe drumul din desertul Cairo-Suez, fortand automobilistii panicati sa se intoarca si sa conduca periculos impotriva traficului pentru a scapa de furtuna.

Autoritatile au declarat ca au inchis porturile Suez si Zaitiyat de la Marea Rosie, in fata vantului de 26 de noduri si a valurilor de pana la 4 metri inaltime.

Furtunile de nisip cunoscute sub numele de Khamasin sunt frecvente in Egipt in timpul primaverii si la inceputul verii, dar furtuni de aceasta magnitudine sunt rare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: