Ministerul britanic al Apararii explica de ce Moscova si-a intetit atacurile cu drone impotriva Ucrainei

externe

drona

Rusia si-a intensificat atacurile cu drone impotriva Ucrainei pentru a epuiza stocurile de rachete de aparare antiaeriana ale Ucrainei, a informat Ministerul britanic al Apararii, scrie Kyiv Independent.

In luna mai, Rusia a lansat peste 300 de drone Shahed, de fabricatie iraniana, impotriva Ucrainei, un numar semnificativ dintre acestea vizand capitala.

A fost „cea mai intensa utilizare a acestui tip de armament pana in prezent”, dar Ucraina a reusit sa intercepteze „cel putin” 90% dintre ele folosind „arme de aparare aeriana mai vechi si mai ieftine”,  a scris Ministerul britanic al Apararii.

Rusia a incercat sa tinteasca pozitii ale trupelor ucrainene dincolo de linia frontului, dar ramane „foarte ineficienta in ceea ce priveste lovirea unor astfel de tinte dinamice la distanta din cauza proceselor sale slabe de tintire”, potrivit Ministerului britanic al Apararii.

Rusia a folosit drone Shahed impreuna cu rachete in toamna si iarna trecuta pentru a tinti infrastructura energetica a Ucrainei, ceea ce a dus la daune considerabile la infrastructura si la moartea unor civili.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: