Cod portocaliu de ploi torentiale, duminica, in 15 judete

news

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torentiale pentru 15 judete, valabila pe parcursul zilei de duminica, si o atentionare Cod galben, pentru 24 de judete si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, duminica, intre orele 12:00 si 21:00, judetele Salaj, Cluj, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamt si Harghita si zona de munte a judetelor Maramures, Bihor, Alba, Bistrita-Nasaud, Mures si Bacau se vor afla sub Cod portocaliu de averse torentiale. Local cantitatile de apa vor fi de 30-40 l/mp si izolat de peste 50 l/mp (in intervale scurte de timp, de pana la 1 – 3 ore).

De asemenea, de la ora 11:00, pana la ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, in cea mai mare parte a Olteniei si local in Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20-25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.

Astfel, se vor afla, integral, sub Cod galben judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Vrancea, Covasna, Buzau, Brasov, Prahova, Dambovita, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Dolj, Satu-Mare, Ilfov si municipiul Bucuresti, si partial judetele Bacau, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba si Bihor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: