Donald Trump a fost pus sub arest. CNN transmite ca este amprentat in sediul tribunalului

news

Donald Trump, inchisoare, functionari electorali, alegeri, fraude

Fostul presedinte Donald Trump a fost plasat in arest de catre serifi in urma deciziei unui judecator din Miami.

Se asteapta ca serifii sa faca copii electronice ale amprentelor sale digitale, anunta CNN.

Trump risca inchisoare pana la 20 de ani.

Alaturi de Trump a fost arestat si consilierul sau apropiat, Walt Nauta.

Alina Habba, avocata si purtatoare de cuvant a lui Donald Trump, i-a luat apararea fostului presedinte in fata tribunalului.

„Decizia de a continua procesurile cu acuzatiile impotriva presedintelui Trump, in timp ce inchide ochii la altii, este emblematica pentru coruptia pe care o avem aici”, a spus ea, repetand afirmatiile presedintelui ca acuzatiile sunt motivate politic, informeaza BBC.

„Ne aflam intr-un punct de cotitura in istoria natiunii noastre (cu) urmarirea penala declansata impotriva unui adversar politic de frunte”, a precizat Habba.

Trump a anuntat joi ca a fost pus sub acuzare de justitia federala in legatura cu modul de gestionare a arhivelor Casei Albe.

„Administratia corupta Biden i-a informat pe avocatii mei ca am fost inculpat, probabil in cazul fals al cutiilor”, a scris el pe reteaua sa de socializare Truth Social, referindu-se la cutiile cu documente luate cu el cand a plecat de la Washington.

Donald Trump – acum primul fost presedinte din istoria SUA care a fost inculpat de justitia federala – este, de asemenea, urmarit penal pentru obstructionarea justitiei si marturie mincinoasa, dupa cum a adaugat chiar el.

Miliardarul, a carui resedinta din Florida a fost perchezitionata vara trecuta de agenti FBI in cautarea documentelor, a mai anuntat ca a fost convocat la tribunalul federal din Miami martea viitoare – cu o zi inainte sa implineasca 77 de ani.

In martie, Trump a fost deja pus sub acuzare de catre justitia statului New York pentru mai multe fraude contabile, in legatura cu o plata facuta inainte de alegerile prezidentiale din 2016 pentru a cumpara tacerea unei actrite de filme pornografice care sustine ca i-a fost amanta.

Fostul magnat imobiliar, care in momentul de fata este plasat cu mult inaintea celorlalti candidati la nominalizarea republicana, a dezmintit permanent implicarea sa in nereguli si se prezinta drept victima unei „persecutii politice”.

„Sunt nevinovat, nu am gresit cu nimic”, a asigurat el, joi seara, intr-un videoclip postat pe Twitter, denuntand „ingerinte electorale la cel mai inalt nivel”.

In ianuarie 2021, cand a plecat de la Casa Alba pentru a se stabili in resedinta sa luxoasa din Mar-a-Lago, Donald Trump a luat cutii intregi de dosare. O lege din 1978 il obliga insa pe presedinte sa transmita arhivelor nationale toate e-mailurile, scrisorile si alte documente de lucru. Un an mai tarziu, dupa mai multe notificari, a fost de acord sa returneze 15 cutii cu peste 200 de documente clasificate. Intr-o scrisoare, avocatii sai au dat atunci asigurari ca nu mai sunt altele.

Ulterior, politia federala a estimat totusi ca nu a fost returnat tot si ca Trump a pastrat inca multe documente la clubul sau din Palm Beach. Agentii FBI s-au deplasat acolo pe 8 august si au confiscat circa alte treizeci de cutii, continand 11.000 de documente, dintre care unele foarte sensibile cu privire la Iran sau China.

Denuntand cu fermitate o operatiune mediatica, avocatii sai au criticat vehement FBI-ul pentru ca a publicat o fotografie prezentand documente confiscate stampilate „Top Secret”, imprastiate pe o mocheta cu model floral.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: