Hodorkovski cere sprijin pentru Prigojin: „Da, chiar si diavolul trebuie ajutat daca a decis sa se ridice impotriva regimului lui Putin”

externe

Omul de afaceri Mihail Hodorkovski, una dintre figurile opozitiei ruse care traieste in exil la Londra, a cerut sprijin pentru Evgheni Prigojin in lupta impotriva regimului lui Vladimir Putin. „Da, chiar si diavolul trebuie ajutat daca a decis sa se ridice impotriva regimului lui Putin”, a scris el, intr-o postare pe Telegram, dupa informatiile privind rebeliunea sefului mercenarilor Wagner.

„Daca un criminal este dispus sa puna piedici altuia – nu este momentul sa ne strambam din nas – trebuie sa ajutam acum, iar apoi, daca va fi nevoie, ne vom lupta si cu acesta… Si da, acesta este doar inceputul…”, a comentat Hodorkovski.


La Kiev, seful serviciilor secrete militare ucrainene, Kirilo Budanov, afirma ca factiunile rusesti rivale au inceput sa se „devoreze reciproc pentru putere si bani”. … Prigojin ameninta ca va „marsalui” la Moscova. Budanov considera ca aceste evenimente semnifica prabuirea „dictaturii fragile a lui Putin”.

Consilierul prezidential Mihailo Podoliak a postat si el un tweet ironic, facand referire la Ivan al IV-lea (Ivan cel Groaznic, care a domnit intre 1533 si 1584) si la opricinikii. Aceasta unitate de cavalerie a fost infiintata de tar pentru a guverna o parte a Rusiei, cunoscuta sub numele de opricnina, asupra careia exercita puterea absoluta, restul teritoriului, cunoscut sub numele de zemcitcina, fiind incredintat boierilor. Seile cailor lor purtau un cap de caine – un simbol de devorare a a celor vinovati de tradare – si o matura pentru a simboliza curatarea tarii.

„Poezia clasica rusa… Se apropie vremuri tumultoase. Falsul Vladimir a preluat tronul. Opricinikii se duc sa puna intrebari: avem un tar si este el real? Procesul istoric este intotdeauna ireversibil…”, a scris el, pe Telegram.

 


 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: