O femeie a ramas fara un picior pe un aeroport international din Bangkok dupa ce i-a fost prins intr-o banda rulanta: „Amputat de la genunchi”

externe

O femeie thailandeza in varsta de 57 de ani a ramas fara un picior, acesta fiind amputat, dupa ce a fost prinsa joi intr-o banda rulanta pe un aeroport international din Bangkok, informeaza CNN.

Directorul aeroportului international Don Mueang, Karant Thanakuljeerapat, a declarat ca incidentul a avut loc in coridorul sudic al terminalului intern de pasageri. El a declarat ca femeia, care calatorea spre orasul sudic Nakhon Si Thammarat, a avut un accident „grav” la capatul unei benzi rulante, dupa ce piciorul ei stang a ramas prins in capatul pasarelei.

Medicii au raspuns rapid si femeia a fost transferata la cel mai apropiat spital, desi gravitatea ranilor a dus la amputarea piciorului pana la rotula, a precizat Karant.

Fiul femeii, Krit Kittirattana, a publicat o declaratie pe Facebook in care a descris accidentul ca fiind „sfasietor”. El a spus ca mama sa a fost operata, dar ca inca se confrunta cu riscurile unor potentiale complicatii si ca medicii urmaresc indeaproape orice semn de infectie.

„Mama mea a continuat sa isi exprime puterea prin fata si vocea ei. Dar in adancul sufletului stim ca inima ei este franta de cand si-a pierdut brusc piciorul”, a scris el.

El a adaugat ca familia a cerut imagini de pe camerele de supraveghere ale accidentului.

Karant, directorul aeroportului, a declarat ca Airports Of Thailand (AOT), compania de stat care opereaza aeroporturile din intreaga tara, va prelua toate cheltuielile medicale si va oferi despagubiri.

Toate pasarelele mobile ale aeroportului si-au suspendat serviciul in timp ce se investigheaza cauza incidentului si inginerii fac verificari de siguranta, a adaugat el. „Cauza incidentului este inca in curs de investigare pentru a afla faptele. S-ar putea sa fie nevoie sa infiintam o comisie de ancheta din care sa faca parte si persoane din exterior pentru a obtine impartialitate si transparenta”, a spus el.

El s-a abtinut sa faca vreo concluzie preliminara in acest stadiu.

Cu toate acestea, directorul a aparat intretinerea si verificarile de rutina ale aeroportului si a declarat ca pasarela a fost in functiune timp de 39 de ani.

Unul dintre cele doua aeroporturi internationale din Bangkok, Don Mueang este situat in partea de nord a capitalei. Acesta a fost anterior principalul aeroport al orasului pana la deschiderea, in 2006, a noului si mai marelui aeroport Suvarnabhumi.

Thailanda este o destinatie turistica extrem de populara pentru cei care cauta vreme calda si plaje marginite de palmieri.

Inainte de pandemia de coronavirus, turismul a reprezentat aproximativ 12% din economia tarii, cu aproape 40 de milioane de sosiri in 2019.

Numarul de sosiri a scazut puternic in timpul pandemiei, dar tara a inceput sa se recupereze in ultimele luni. Thailanda si-a depasit obiectivul turistic in primul trimestru din 2023, inregistrand 6,15 milioane de sosiri intre ianuarie si martie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: