Cine este ucigasul de pe Aeroportul Chisinau. El a tras 10 focuri de arma catre politistul de frontiera, inca un civil a fost ucis

news

Individul care a deschis focul pe Aeroportul Chisinau, vineri dupa-amiaza, este un cetatean din Tadjikistan, informeaza presa de la Chisinau.

Atacatorul are 43 de ani  si i-a fost interzisa intrarea in Republica Moldova din considerente de securitate. El sosise cu un zbor din Turcia. Nervos ca nu a fost lasat sa intre in Moldova, el a smuls pistolul unui politist de frontiera si a deschis focul.

Potrivit surselor Deschide.MD, politistul avea 24 de ani. In total, cetateanul strain a efectuat circa 10 impuscaturi in directia ofiterului IGPF. Politistul a decedat, de asemenea a murit si un civil aflat in zona.

Incidentul a avut loc in jurul orei 17.00. Atacatorul l-ar fi deposedat de arma pe politist, apoi s-ar fi baricadat intr-o incapere de pe Aeroport.

„In urma cu putin timp, la Aeroportul International Chisinau, a avut loc un incident in care s-a folosit arma de foc de catre un cetatean strain caruia nu i-a fost admisa intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Fortele de interventie se afla la fata locului”, se mentioneaza intr-un comunicat al MAI.

Brigada de politie cu destinatie speciala FULGER a intrat imediat actiune. Agresorul a fost impuscat la radul lui si primeste ingrijiri medicale.

„Luptatorii din cadrul Brigazii de politie cu destinatie speciala FULGER au reusit sa anihileze agresorul care a facut 2 victime in urma cu putin timp, la Aeroportul International Chisinau.

In acest moment pericolul a fost inlaturat. Agresorul a fost ranit si primeste ingrijiri medicale. Confirmam existenta a 2 victime.

Activitatea comerciala si regimul zborurilor la acest moment continua sa fie intrerupte”, anunta MAI.

Agresorul este retinut pentru omor intentionat, iar oamenii legii investigheaza inclusiv versiunea unui atac terorist.

„Este internat spital, in stare grava, sub paza, fiind retinut conform articolului 166 din codul de procedura penala. Se investigheaza si versiunea de comitere a unui atac terorist”, a declarat procurorul general.

Reactia presedintelui Maia Sandu

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav in care un cetatean strain, ce a primit refuz de intrare in tara de la autoritatile Republicii Moldova, a impuscat mortal doua persoane – un politist de frontiera si un angajat din securitatea aeroportuara.

Transmitem sincere condoleante familiilor si rudelor indoliate – pierderea celor dragi este o durere nemarginita pentru familii. Este o zi trista pentru noi toti”, se arata in mesajul publicat pe retelele de socializare de  Maia Sandu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: