Vladimir Putin foloseste o fetita de opt ani pentru a-si face imagine de lider iubit de oameni

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a invitat marti la Kremlin o fetita de opt ani, Raisat Akipova din Daghestan, pe care a pus-o in legatura cu ministrul de finante Anton Siluanov pentru a face lobby in favoarea finantarii republicii ei natale, relateaza Reuters.

Intr-o inregistrare video data publicitatii de presedintie, Siluanov a parut la inceput surprins de apelul fetitei si nu a raspuns la salut, dar ulterior a acceptat rapid cererea ei de a aloca mai multe fonduri. Apoi Putin, care chicotea amuzat in timpul convorbirii, a intervenit: „Excelent!” si i-a spus musafirei sale: „Am primit cinci miliarde de ruble (peste 50 de milioane de euro – n. red.) pentru Daghestan”. La indemnul presedintelui, fetita, care tinea un buchet de flori, i-a multumit ministrului.

A urmat o convorbire similara cu premierul Mihail Misustin.

Primirea organizata la Kremlin pentru fetita din Daghestan a fost o continuare a vizitei de saptamana trecuta a lui Putin in republica respectiva din Federatia Rusa. Acolo, el s-a dus in mijlocul multimii – un gest pe care nu il face foarte des, remarca Reuters. Presedintele i-a spus fetitei ca a invitat-o la Moscova impreuna cu parintii fiindca s-a „suparat” cand a vazut o fotografie a ei plangand de necaz ca nu reusise sa-l vada cu acea ocazie.

Vizita lui Putin in Daghestan si intalnirile cu oamenii obisnuiti au fost prezentate de Kremlin ca dovezi ale sprijinului „uimitor” din partea societatii ruse, la cateva zile dupa scurta revolta a grupului de mercenari Wagner si avertismentul presedintelui ca exista riscul unui razboi civil in Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: