Taifunul Talim ajunge in sudul Chinei. In zona insulei Hainan se asteapta valuri de 6-9 metri iar trenurile si avioanele au fost suspendate

externe

Primul taifun care a ajuns pe teritoriul Chinei in acest an a determinat autoritatile sa emita avertismente de inundatii, sa anuleze zboruri si trenuri si sa avertizeze oamenii sa ramana acasa, potrivit Reuters.

Talim, al patrulea taifun al anului, a ajuns in orasul Zhanjiang din provincia Guangdong, cu vanturi cu o viteza maxima de 136,8 km/h, potrivit biroului meteorologic din Guangdong.

Vanturile mai puternice de 150 km/h l-ar plasa pe Talim in categoria taifunurilor severe, foarte rar pentru un taifun la inceputul sezonului ploios.

Se asteapta ca Talim sa se deplaseze cu o viteza de 20 km pe ora in nord-vest si in regiunea Guangxi la inceputul zilei de marti, a adaugat biroul meteorologic din Guangdong.

Agentia nationala de meteorologie a cerut autoritatilor din Guangdong si Hainan sa fie pregatite de un raspuns.

Bursa din Hong Kong a fost inchisa si toate sedintele de judecata din oras au fost amanate in urma anuntului privind taifunul.

Agentia de meteorologie a Chinei prognozeaza vanturi puternice zona de sud si ploi exceptional de abundente de 250-280 mm pe coasta de sud-vest a Guangxi si nordul insulei Hainan.

De asemenea sunt asteptate valuri „violente” de 6 pana la 9 m inaltime pe coasta de nord a Marii Chinei de Sud si in zona insulei Hainan, potrivit Xinhua.

Autoritatile din Hainan au cerut navelor din apele din apropiere sa se intoarca in port, iar serviciile de feriboturi intre Hainan si Guangdong au fost suspendate.

Aeroportul Zhuhai Jinwan din Guangdong a anulat luni 43 de sosiri si 36 de plecari, iar Aeroportul International Meilan din capitala Haikou si Aeroportul Qionghai Boao, tot de pe insula Hainan, au anulat toate zborurile, a informat presa de stat.

Trenurile de mare viteza si trenurile suburbane din Hainan au fost, de asemenea, suspendate, iar rutele care fac legatura cu insula turistica au inchise pana vineri.

De asemenea, orasul Haikou a suspendat cursurile, zborurile, comertul, oamenilor li s-a spus sa ramana acasa si parcurile au fost inchise, a raportat televiziunea de stat CCTV. Adaposturile de urgenta au fost deschise publicului, se arata in comunicat.

In Fujian, la nord de Guangdong, autoritatile locale au declarat o stare de urgenta de furtuna, cu ploi si furtuni estimate ca vor incepe in weekend in majoritatea oraselor.

Centrul meteorologic chinez a declarat ca precipitatiile din mai multe orase din sud-estul provinciei Fujian si estul provinciei Jiangsu au atins 200-300 mm in trei ore.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: