Presshub: Cum arata catedrala ortodoxa din Odesa dupa ce a fost bombardata de rusi si cum arata inainte

news

Cum arata catedrala ortodoxa din Odesa dupa ce a fost bombardata de rusi si cum arata inainte. Rusia a continuat duminica atacurile cu rachete asupra portului Odesa. O persoana a fost ucisa si alte 18 ranite, inclusiv trei copii. Rachetele au lovit blocuri, dar si cea mai mare biserica ortodoxa din oras, veche de peste doua secole.

Fortele aeriene ucrainene au declarat ca Rusia a lansat rachete Onyx de inalta precizie si rachete de croaziera Kalibr asupra Odesei, dupa miezul noptii. Au respins o parte semnificativa a atacurilor. Dar cele care au trecut de scutul antiaerian a distrus cel putin sase imobile de locuit.

Cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Catedrala Spaso-Preobrajenski („Schimbarea la fata”) a fost grav avariata in urma atacurilor.

Cum arata catedrala ortodoxa din Odesa inainte de a fi distrusa de armata ruseasca
Catedrala Spaso-Preobrajenski a fost fondata in 1794. A fost desemnata biserica principala a Novorusiei in 1808 si a fost extinsa continuu pe tot parcursul secolului XIX.

Turnul de clopotnita a fost construit intre anii 1825 si 1837. Refectoria care a legat-o de biserica principala cativa ani mai tarziu. Interiorul era captusit cu marmura policroma, iar iconostasul era si din marmura.

Mai multe biserici din regiune, inclusiv Catedrala Mitropolitana din Chisinau, au fost construite dupa modelul catedralei din Odesa.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: