Trei cetateni bulgari au fost arestati in Marea Britanie, fiind acuzati de spionaj in favoarea Federatiei Ruse

externe

londra

Trei cetateni bulgari, doi barbati si o femeie, au fost arestati in Marea Britanie sub suspiciunea ca ar fi spionat pentru Federatia Rusa, scrie BBC.

Inculpatii au fost arestati in februarie si se afla de atunci in arest. Acestia ar putea lucra pentru serviciile speciale rusesti.

Ei sunt acuzati pentru detinere de documente false, care au fost folosite in „scopuri necorespunzatoare”.

Printre documentele care au fost descoperite se numara pasapoarte, carti de identitate si alte documente ale Marii Britanii, Bulgariei, Frantei, Italiei, Spaniei, Croatiei, Sloveniei, Greciei si Republicii Cehe.

Toti trei au locuit in Marea Britanie timp de multi ani, avand diverse slujbe si locuind in case din zone rurale.

Orlin Rusev, in varsta de 45 de ani, s-a mutat in Marea Britanie in 2009 si a lucrat timp de trei ani in posturi tehnice in domeniul serviciilor financiare. El are experienta in desfasurarea afacerilor in Federatia Rusa.

In profilul sau de pe LinkedIn se precizeaza ca a detinut o afacere legata de interceptarea comunicatiilor sau a semnalelor electronice. Sustine ca a fost consilier al Ministerului bulgar al Energiei.

Potrivit vecinilor, Bizer Djambazov, in varsta de 41 de ani, si Katrin Ivanova, in varsta de 31 de ani, formau un cuplu. Djambazov lucra ca sofer la un spital, iar pe pagina de LinkedIn a lui Ivanova se precizeaza ca este asistent de laborator intr-o afacere medicala privata.

Cuplul, care s-a mutat in Marea Britanie in urma cu aproximativ zece ani, conducea o organizatie publica care oferea servicii bulgarilor.

De asemenea, au lucrat pentru comisii electorale din Londra, ajutand cetatenii bulgari sa voteze la alegerile nationale din strainatate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: