Din nou conflicte la Eforie cu salvamarii, a venit si Politia. Echipaje de jandarmi si politisti au fost trimise in ajutorul salvamarilor pe tot litoralul

news

A fost scandal si sambata pe plaja de la Eforie Nord din cauza unor persoane care au refuzat sa respecte indicatiile salvamarilor si au tinut mortis sa intre in apa.

A fost nevoie sa vina un echipaj de politie pentru a calma spiritele, in conditiile in care tot la Eforie continua operatiunile de cautare a unui barbat disparut in mare, seara trecuta, in zona Steaua de Mare.

Mai multe echipe mixte de politisti si jandarmi au fost trimise pe plaje pentru a-i ajuta pe salvamari.


„Avand in vedere faptul ca, pe litoralul Marii Negre, in ultimele zile si-au pierdut viata mai multe persoane, facem un apel catre toti cei aflati in statiunile de pe litoralul Marii Negre sa respecte indicatiile salvamarilor si semnificatia steagului rosu arborat.

Politisti din cadrul structurilor de ordine publica actioneaza permanent in aceasta perioada pe plaje, aducandu-le la cunostinta constantenilor si turistilor riscurile la care se expun ignorand steagul rosu care semnifica interdictia de a intra in apa”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Constanta, Olimpia Ceara.

Conform acesteia, in ultima saptamana politistii din Constanta au intervenit in urma a 23 de apeluri primite prin numarul unic de urgenta 112, apeluri care sesizau nerespectarea indicatiilor salvamarilor in conditiile in care era arborat steagul rosu.

In urma interventiilor, au fost aplicate 16 amenzi contraventionale in valoare de 6.000 de lei.

Potrivit legii, nerespectarea indicatiilor salvamarilor este considerata contraventie care se sanctioneaza cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: