A cazut ca o piatra. Filmare cu prabusirea avionului in care se afla Evgeni Prigojin

externe

Avionul in care se afla liderul Wagner, Evgeni Prigojin, s-a prabusit marti seara in Rusia. Intreaga conducere a Wagner se afla la bordul avionului.

Momentul in care avionul s-a prabusit a fost inregistrat de un martor.

Agentia oficiala rusa TASS a confirmat informatiile privind prabusirea avionului cu Prigojin.

Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta, citat de publicatia rusa Baza: Avionul in care se afla Evgheni Prigojin zbura de la Moscova la Sankt Petersburg. La bord se aflau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului.

Potrivit Rosaviatsia, Evgheni Prigozhin se afla printre pasageri.

Avionul a explodat in aer, conform martorilor: „”Katya, nu stiu daca poti vedea. Avionul zbura si a explodat. A fost o  explozie asa de mare!”

In virtutea unui acordului mediat de presedintele belarus Aleksandr Lukasenko si care a pus capat revoltei armate a gruparii Wagner din 23-24 iunie, Prigojin a acceptat sa se stabileasca in Belarus, in timp ce luptatorii Wagner au trebuit sa aleaga intre venirea impreuna cu el in aceasta tara, intrarea in randul trupelor regulate ale armatei ruse sau revenirea la casele lor. Desi cazut in dizgratie dupa marsul pornit asupra Moscovei, Prigojin a avut ulterior o intalnire cu presedintele Vladimir Putin la Kremlin.

Dupa mai multe saptamani de incertitudine, Ministerul belarus al Apararii a anuntat pe 14 iulie sosirea primelor coloane de combatanti Wagner. Apoi, pe 19 iulie, Prigojin a publicat din Belarus o inregistrare video in care saluta venirea luptatorilor sai, pe care i-a asigurat ca se vor putea intoarce in Africa, unde gruparea Wagner are contracte, dar nu a exclus in viitor o revenire a lor pe frontul din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: