SUA: Echipa de campanie a lui Trump a strans peste 7 milioane de dolari dupa ce fostul presedinte a fost amprentat si fotografiat la inchisoare

externe

donald trump, fost presedinte

In contul pentru campania electorala a fostului presedinte american Donald Trump s-au strans aproximativ 20 de milioane de dolari in perioada de cand a fost pus sub acuzare pentru afirmatii false privind alegerile din 2020, scrie Deutsche Welle.

Din aceasta suma, 7,1 milioane de dolari au fost stransi doar de joi, cand lui Trump i s-a facut celebra fotografie judiciara in cazul de frauda in Atlanta, Georgia, a declarat purtatorul de cuvant al sau Steven Cheung pe contul de X, platforma de socializare cunoscuta anterior sub numele de Twitter.

Vineri a fost ziua cu cele mai mari incasari din campania fostului presedinte de pana acum, a adaugat Cheung. Trump a adunat 4,18 milioane de dolari in acea zi.

Intre timp, in cursa pentru desemnarea candidatului republican, Trump este inaintea rivalilor sai cu 30 pana la 50 de puncte.

Fostul presedinte a fost inculpat anul acesta in patru dosare separate. Cu toate acestea, acuzatiile nu au reusit pana acum sa schimbe planurile sale de a candida la presedintie anul viitor.

Trump este acuzat in cel mai recent rechizitoriu ca a conspirat pentru a anula rezultatul alegerilor prezidentiale din 2020.

Trump a ajuns joi la inchisoarea din Atlanta pentru a-i fi luate amprentele digitale si pentru a i se face celebra fotografie. A fost pentru prima data in istorie cand un fost prersedinte american a fost trecut prin aceasta procedura judiciara.

Trump a acceptat sa plateasca o cautiune de 200.000 de dolari, alaturi de o serie de conditii impuse de tribunal, pentru a ramane in libertate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: