Perturbarea zborurilor din Marea Britanie va dura „zile” pana va fi remediata. Defectiunea tehnica a provocat haos pe aeroporturi

externe

aeroport, heathrow

Remedierea unei defectiuni tehnice care a perturbat zborurile de pe aeroporturile din Marea Britanie ar putea dura „cateva zile”, provocand haos in aceasta perioada aglomerata, relateaza CNBC.

Sute de zboruri au avut intarzieri sau au fost anulate luni, dupa ce o defectiune a sistemelor de la serviciile de control al traficului aerian din Marea Britanie a facut ca operatorii sa nu poata procesa automat planurile de zbor.

Serviciul National de Trafic Aerian al Marii Britanii (NATS) a anuntat cateva ore mai tarziu ca a rezolvat problema, dar a avertizat ca va dura ceva timp pana la reluarea programelor normale de zbor.

„Va dura ceva timp pentru ca zborurile sa revina la normal si vom continua sa lucram cu companiile aeriene si aeroporturile pentru a rezolva situatia”, a declarat directorul de operatiuni NATS, Juliet Kennedy, intr-un comunicat.

Kennedy a adaugat ca a fost demarata o investigatie pentru a afle cauza problemei.

Mai mult de un sfert (27%) dintre zborurile catre si dinspre aeroporturile din Marea Britanie au fost anulate luni, potrivit datelor companiei de analiza a aviatiei Cirium.

In total, 790 de plecari si 785 de sosiri au fost anulate, cel mai aglomerat aeroport din Londra, Heathrow, confruntandu-se cu cea mai mare perturbare, urmat de aeroportul londonez Gatwick si cel din Manchester.

Secretarul pentru Transporturi al Marii Britanii, Mark Harper, a declarat marti ca va fi nevoie de cateva zile pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata.

„Accept ca a afectat mii de oameni si va dura cateva zile pentru ca oamenii sa ajunga acolo unde ar trebui sa fie”, a spus Harper pentru emisiunea „Today” de la BBC Radio 4.

Autoritatea Aviatiei Civile din Regatul Unit investigheaza cauza defectiunii, guvernul spunand „clar ca nu a fost un atac cibernetic”, a spus Harper.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: