Presshub: Fiul judecatoarei Dafinescu, eliberat din arest pentru ca „a stat in detentie in perioada cea mai frumoasa a vietii sale”

news

Fiul judecatoarei Dafinescu, din Gorj, a obtinut liberarea conditionata dupa un an de detentie efectiva, desi a primit o pedeapsa de 4 ani si jumatate de inchisoare pentru ucidere din culpa. Mihai Dafinescu a mai fost sanctionat de 33 de ori de Politie.

Inginer silvic angajat la ocolul silvic condus de tatal sau, Mihai Dafinescu a fost eliberat conditionat pe motiv ca „a stat in detentie in perioada cea mai frumoasa a vietii sale” si ca „ a stat in arest la domiciliu si pe durata a pandemiei, (…) iar gestionarea stresului in timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”.

Decizia instantei nu este definitiva.

Mama sa, Elena Dafinescu, este judecatoare la Tribunalul Gorj. Tatal, Mihai, este sef de Ocol Silvic in Novaci.

Initial, instanta a stabilit termen pentru judecarea liberarii conditionate pe 5 septembrie, dar la cererea avocatului termenul a fost schimbat pentru 11 iulie.

Procurorii au contestat decizia Judecatoriei si urmatorul termen este 13 septembrie la Tribunalul Gorj. Astfel, cererea de liberare conditionata va fi analizata de colegii mamei condamnatului.

PRESShub a consultat motivarea Judecatoriei Craiova, instanta care i-a admis cererea.

Astfel, tanarul a sustinut ca a indeplinit fractia obligatorie ce trebuie executata pentru a fi eligibil la liberare conditionata, atat in ceea ce priveste numarul de zile efectiv executate, cat si ceea ce priveste numarul de zile considerate ca executate.

Fiul judecatoarei Dafinescu savarseste pedeapsa in regim semideschis si a lucrat in penitenciar.

„Petentul mai arata ca provine dintr-o familie solida, a absolvit studii superioare, este de profesie inginer silvic”, se arata in motivare.

Mihai Dafinescu se afla in executarea pedepsei de 4 ani, 6 luni si 20 zile inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de parasirea locului accidentului, dupa ce a omorat o femeie, fiind baut la volan.

Citeste mai mult presshub.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: