Bucati dintr-o drona ruseasca au fost gasite pe teritoriul Romaniei, MApN confirma. Ministrul s-a dus la fata locului

news

drone, atac, Plauru, rusi, Ucraina, crater de impact

Bucati dintr-o drona ruseasca au fost gasite pe teritoriul Romaniei, a confirmat ministrul Apararii, Angel Tilvar.

UPDATE Bucatile de drona gasite pe teritoriul Romaniei ar putea sa fie mai vechi si sa nu provina de la atacul aerian rusesc asupra portului ucrainean Izmail, transmit surse guvernamentale. Conform acestora, bucata se afla la 100 de metri de apa, intr-o zona cu vegetatie abundenta.

Ministrul a ajuns la fata locului marti dimineata. „Au fost gasite niste elemente si se fac verificari”, au declarat surse oficiale.

Descoperirea a fost facuta in judetul Tulcea, in zona localitatii Plauru, la granita cu Ucraina, dupa atacurile de noaptea trecuta asupra porturilor de la Dunare ale Ucrainei, transmite Antena 3.

„Da, in aceasta zona. Noi am acoperit o zona foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discutii in spatiul public si confirm ca in aceasta zona s-au gasit bucati care ar putea fi o drona”, a spus ministrul.

O persoana a fost ucisa in atacurile cu drone rusesti asupra portului dunarean Ismail din Ucraina, a declarat guvernatorul regional, citat de The Guardian. Exploziile au fost vizibile din localitatile romanesti de peste Dunare.

Atacurile nocturne au durat trei ore si au vizat districtul Ismail, a afirmat Oleg Kiper pe Telegram.

Portul fluvial dunarean Ismail, care se invecineaza cu Romania, membru NATO, a devenit principala ruta de export pentru produse ucrainene, dupa retragerea Rusiei din acordul privind transportul cerealelor prin Marea Neagra intermediat de ONU in iulie anul trecut.

„Din pacate, o persoana a murit”, a spus Kiper, adaugand ca un muncitor agricol a fost grav ranit si a murit in spital.

„In mai multe asezari au fost inregistrate distrugeri si incendii”, a adaugat el, spunand ca infrastructura portuara si agricola au fost avariate, inclusiv cladiri administrative.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: