Talharie filmata in Centrul Vechi al Capitalei. Autorul a fost prins si arestat dupa o saptamana – Video

news

Un tanar de 20 de ani a fost arestat preventiv dupa ce, in urma cu o saptamana, a talharit o persoana in Centrul Vechi al Capitalei.

„La data de 17 septembrie 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi au retinut un tanar, in varsta de 20 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de talharie calificata.

In fapt, la data de 10 septembrie 2023, Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi a fost sesizat, de catre o tanara, in varsta de 23 de ani, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 06.00, in timp ce se afla in fata unui restaurant din Sectorul 3, o persoana s-ar fi apropiat de aceasta in fuga si ar fi deposedat-o, prin smulgere, de telefonul mobil pe care il avea in mana, dupa care a fugit.

In urma cercetarilor si investigatiilor efectuate, a fost identificat un tanar, in varsta de 20 de ani, banuit de comiterea faptei”, a anuntat politia intr-un comunicat de presa.

Comunicatul Politiei:

In ultimele 48 de ore, politistii au intervenit la aproximativ 900 de sesizari venite din partea cetatenilor, iar in urma activitatilor desfasurate au fost aplicate peste 692 de sanctiuni contraventionale.

Au fost organizate 6 actiuni si s-a intervenit la 882 de evenimente, dintre care 711 au fost sesizate prin sistem 112.

Totodata, au fost semnalate 139 de posibile infractiuni si au fost dispuse masuri preventive in cazul a 13 persoane.

De asemenea, au fost depistate 12 persoane urmarite national sau international.

In perioada de referinta, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 692 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 319.315 de lei.

Politistii rutieri au desfasurat activitati pentru cresterea sigurantei in trafic, fiind constatate 16 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Au fost retinute 103 permise de conducere si retrase 22 de certificate de inmatriculare.

EXEMPLE RELEVANTE:

TANAR RETINUT DE POLITISTII CAPITALEI PENTRU TALHARIE CALIFICATA

La data de 17 septembrie 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi au retinut un tanar, in varsta de 20 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de talharie calificata.

In fapt, la data de 10 septembrie 2023, Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi a fost sesizat, de catre o tanara, in varsta de 23 de ani, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 06.00, in timp ce se afla in fata unui restaurant din Sectorul 3, o persoana s-ar fi apropiat de aceasta in fuga si ar fi deposedat-o, prin smulgere, de telefonul mobil pe care il avea in mana, dupa care a fugit.

In urma cercetarilor si investigatiilor efectuate, a fost identificat un tanar, in varsta de 20 de ani, banuit de comiterea faptei.

La data de 17 septembrie 2023, banuitul a fost depistat si condus la audieri.

In baza probatoriului administrat, cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore, fata de acesta fiind dispusa, ulterior, masura arestarii preventive.

Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

INTERVENTIA POLITISTILOR CAPITALEI IN SECTORUL 5

La data de 18 septembrie 2023, in jurul orei 03:20, Sectia 17 Politie a fost sesizata, prin SNUAU 112, de catre un barbat, cu privire la faptul ca, pe o strada din Sectorul 5, o persona ar fi dezbracata, dezorientata si foarte agitata.

La fata locului s-au deplasat cu operativitate politisti din cadrul sectiei, care au observat persona in cauza si au constatat ca aspectele sesizate se confirma.

In momentul interceptarii barbatului de catre politisti, acestia au observat ca cel in cauza era incoerent in vorbire, avand un comportament specific persoanelor aflate sub influenta alcoolului ori a substantelor psihoactive.

Avand in vedere starea barbatului si faptul ca acesta se manifesta in continuare violent, atat cu privire la propria-i persoana, cat si la adresa politistilor, s-a procedat la imobilizarea acestuia.

Intrucat barbatul prezenta urme de autovatamare, anterior ajungerii echipajelor de ordine publica la fata locului, politistii au solicitat un echipaj de prim-ajutor, care a transportat barbatul la spital, pentru ingrijiri medicale suplimentare.

De asemenea, precizam faptul ca, in timpul procedurii de imobilizare, unul dintre politisti ar fi suferit vatamari corporale, cauzate de catre barbatul in cauza, in varsta de 30 de ani.

Cercetarile sunt continuate de catre un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, pentru stabilirea situatiei de fapt.

CERCETARI INTR-UN DOSAR DE LOVIRE SAU ALTE VIOLENTE

La data de 16 septembrie 2023, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 6 Politie au fost sesizati, in jurul orei 01.30, cu privire la faptul ca la camera de garda a unei unitati medicale s-a prezentat un minor, in varsta de 16 ani, care prezenta urme de agresiune .

Din primele cercetari efectuate de politistii care s-au deplasat la fata locului, s-a stabilit ca, la data de 15 septembrie 2023, in jurul orei 23.00, in timp ce persoana vatamata se afla intr-o camera din incinta unui club sportiv, impreuna cu un minor, in varsta de 14 ani, pe fondul unui conflict mai vechi, si-ar fi adresat cuvinte jignitoare si s-ar fi agresat reciproc, moment in care i-ar fi fost provocate rani cu un obiect taietor-intepator.

De asemenea, incidentul ar fi fost aplanat de alti doi minori, in varsta de 14, respectiv 17 ani, care au transportat persoana vatamata la o unitate medicala pentru ingrijiri de specialitate, unde a ramas internata.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 6 Politie, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente si pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs evenimentul, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: