„Nu poti avea incredere in diavol. Intrebati-l pe Prigojin daca promisiunile lui Putin au fost de incredere” – discurs impresionant al lui Zelenski in fata Adunarii ONU – VIDEO

externe

Volodimir Zelenski, negocieri, China, Rusia, Elvetia, participare, influenta

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marti, in fata Adunarii Generale a ONU, ca Rusia face arme din tot, de la alimente si energie pana la copii rapiti, in razboiul sau impotriva Ucrainei – si i-a avertizat pe liderii mondiali ca acelasi lucru li s-ar putea intampla si lor.

„Cand ura este inarmata impotriva unei natiuni, nu se opreste niciodata acolo”, a spus el la reuniunea anuala la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU. „Scopul actualului razboi impotriva Ucrainei este de a transforma pamantul nostru, poporul nostru, vietile noastre, resursele noastre in arme impotriva voastra – impotriva ordinii internationale bazate pe reguli”.

El a subliniat efectul razboiului asupra aprovizionarii cu combustibil si alimente. Si a subliniat ca zeci de mii de copii luati de la familiile lor dupa invazia Moscovei:”Ce se va intampla cu ei?” „Acei copii din Rusia sunt invatati sa urasca Ucraina, iar toate legaturile cu familiile lor sunt rupte. Iar acest lucru este in mod clar un genocid”, a declarat Zelenski.

„Nu poti avea incredere in diavol. Intrebati-l pe Prigojin daca promisiunile lui Putin au fost de incredere. Rusia transforma puterea nucleara intr-o arma. In fiecare deceniu, Rusia incepe un nou razboi. Parti din Moldova si Georgia raman ocupate. Rusia a transformat Siria in ruine. Rusia aproape a absorbit Belarusul si ameninta Kazahstanul si statele baltice.

Formula ucraineana pentru pace ofera solutii si pasi pentru a opri toate formele de transformare in arme care au fost folosite de Rusia impotriva Ucrainei si a altor tari si care pot fi folosite de alti agresori. Astazi, mai mult ca oricand, omenirea trebuie sa actioneze in deplina solidaritate pentru a salva vieti omenesti. Fiecare razboi de acum ar putea fi ultimul, dar este nevoie de unitatea noastra pentru a ne asigura ca agresiunea nu se va declansa din nou”, a mai spus presedintele ucrainean.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: