Doi francezi din trei viseaza sa fie suficient de bogati pentru a nu mai fi nevoiti sa munceasca

externe

spaga, Mures, permis de conducere, suspendat

Aproape doi din trei francezi viseaza sa fie suficient de bogati pentru a nu mai fi nevoiti sa munceasca. Acestea sunt concluziile unui sondaj Ifop realizat pentru site-ul Critiquejeu.info si publicat joi, 21 septembrie, intr-un moment in care francezilor le este mai greu ca niciodata sa ajunga la sfarsitul lunii fara sa se imprumute. Acest vis este impartasit in mod destul de egal in toate grupele de varsta activa (intre 66% si 68%), dar este mai pronuntat in randul tinerilor (78% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani), relateaza Le Figaro.

La stanga, oamenii viseaza cel mai mult sa aiba o avere suficienta pentru a renunta la locul de munca: 71% dintre cei intervievati care simpatizeaza cu Jean Luc Melenchon se afla in aceasta situatie, fata de 64% dintre cei care simpatizeaza cu Adunarea Nationala a lui Marine Le Pen si doar 47% dintre cei de la Republicani. In ceea ce-i priveste pe manageri, acestia viseaza mult mai mult la posibilitatea de a renunta la serviciu (72%), decat muncitorii (62%).

In medie, francezii estimeaza ca au nevoie de 26,4 milioane de euro pentru a putea lasa totul balta si a trai „viata visurilor lor”. Aceasta cifra este umflata de cativa mari cheltuitori, 78% dintre cei chestionati fiind mai rezonabili si avansand sume mai mici de cinci milioane de euro.

Visul de bogatie ii atrage mai mult pe francezi decat visul de a fi inteligent sau frumos. In timp ce 62% dintre ei isi doresc sa fie bogati, doar 40% vor sa fie „admirati de toata lumea pentru cunostintele lor” si doar 34% vor sa fie atat de frumosi incat sa poata „seduce toti potentialii parteneri sexuali”. Nu este surprinzator faptul ca, daca ar trebui sa aleaga intre cele trei, 49% dintre respondenti ar opta pentru bogatie, inaintea inteligentei (46%) si cu mult inaintea frumusetii (5%).

Studiu Ifop a fost realizat prin chestionar online in perioada 12-13 septembrie 2023, pe un esantion de 1.015 persoane, reprezentativ pentru populatia franceza in varsta de 18 ani si peste.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: