Moscova isi baga coada in Kosovo: „Monitorizam foarte indeaproape, situatia este foarte tensionata si potential periculoasa”

externe

kremlin

Kremlinul a anuntat luni ca monitorizeaza indeaproape ceea ce a numit situatia tensionata si „potential periculoasa” din Kosovo, unde etnici sarbi au patruns inarmati intr-un sat, au avut schimburi de focuri cu politia si s-au baricadat intr-o manastire, relateaza Reuters si AFP.

Rusia nu recunoaste Kosovo, care are o populatie majoritar albaneza, drept un stat independent si sustine in mod traditional Serbia, cu care are legaturi apropiate religioase si culturale.

„In Kosovo vedem o atitudine in mod traditional inechitabila fata de sarbi. Situatia este foarte tensionata si potential periculoasa, o monitorizam foarte indeaproape”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului intr-un briefing.

„Nu este un secret pentru nimeni ca provocari vizandu-i pe sarbi sunt organizate foarte adesea”, a adaugat el.

Trupe ale politiei kosovare cu vehicule blindate au fost mobilizate luni in satul din nordul Kosovo unde in ajun patru oameni au fost ucisi in ciocniri intre politie si indivizi inarmati de etnie sarba, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Grupul de indivizi inarmati s-a baricadat duminica intr-o manastire ortodoxa sarba din satul Banjska, ulterior politia preluand controlul asupra lacasului de cult, dupa ciocniri in care trei atacatori si un politist au fost ucisi.

Politisti inarmati au perchezitionat luni casele din sat, in cautarea unor eventuali participanti la incidentul de duminica, potrivit unei surse din politie. Accesul presei in sat era blocat luni dimineata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: