Germania: Autoritatile au interzis inca o grupare de extrema dreapta acuzata de raspandirea ideologiei naziste

externe

batrani, escrocati, germania, vin romanii

Un nou val de perchezitii a avut loc miercuri in Germania, dupa interzicerea unei alte grupari de extrema dreapta acuzata de raspandirea ideologiei naziste, relateaza Reuters, preluata de Agerpres.

Au fost vizate, in raidurile desfasurate la primele ore ale diminetii in 12 landuri, sediul gruparii cunoscute ca „Artgemeinschaft”, precum si 26 de locuinte ale unui numar de 39 de membri, a precizat intr-un comunicat Ministerul german de Interne.

„Este inca o lovitura dura data extremismului de dreapta si piromanilor intelectuali care continua sa raspandeasca ideologiile naziste in ziua de azi”, a notat ministrul Nancy Faeser, explicand ca gruparea „a incercat sa creeze noi dusmani ai Constitutiei printr-o dezgustatoare indoctrinare a copiilor si tinerilor”.

Actiunea de miercuri vine dupa ce saptamana trecuta autoritatile germane au interzis un alt grup neo-nazist, „Hammerskins Deutschland”, avand originea in SUA, si au perchezitionat casele a 28 de membri, in urma unei anchete care a durat peste un an si la care au contribuit si oficiali americani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: