Patru romani au murit in accidentul din Venetia, erau o familie. MAE: „Procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate”

news

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat miercuri seara ca patru romani au murit in accidentul de autocar din Venetia. Acestia erau o familie.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Trieste s-au autosesizat, in regim de urgenta, in urma informatiilor din presa referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., in localitatea Mestre, Republica Italiana, in urma caruia mai multe persoane si-au pierdut viata si altele au fost ranite, si au solicitat autoritatilor locale, in regim de urgenta, informatii suplimentare cu privire la cetatenia, identitatea si starea de sanatate a persoanelor afectate.

O echipa consulara mobila din cadrul Consulatul General al Romaniei la Trieste s-a deplasat la fata locului, in regim de urgenta, pentru a obtine mai multe informatii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor intreprinse, permanent, in cursul noptii de 3 spre 4 octombrie 2023, cat si pe parcursul zilei de astazi de catre Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Trieste, MAE precizeaza faptul ca printre victimele accidentului rutier se afla si patru cetateni romani.

MAE subliniaza ca procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, avand in vedere circumstantele producerii accidentului si gravitatea acestuia.

Totodata, MAE informeaza ca echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Trieste s-a deplasat si la unitatea medicala unde au fost transportate trupurile neinsufletite pentru a intra in legatura cu membrii de familie, in vederea acordarii asistentei consulare specifice in astfel de situatii.

Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Trieste continua dialogul cu autoritatile locale si vor acorda intregul sprijin, in limita competentelor, in vederea repatrierii trupurilor neinsufletite si eliberarea certificatelor de deces”, a anuntat MAE.

Cei patru romani erau rezidenti in Germania.

„Profund indurerat de vestile de ultima ora venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat si vietile a patru cetateni romani. Transmit condoleante si multa putere familiei indoliate, in aceste momente de grea incercare”, a transmis presedintele Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: